Coachopleiding Skinnyminds

Help anderen hun droomdoel te realiseren

Wil jij andere mensen echt verder helpen?

Wil jij  mensen zelf in beweging krijgen, zonder dat het jou energie kost en je te veel aan het overtuigen, sleuren en trekken bent?
Ben jij coach en wil je ontdekken of online & groepscoaching wat voor jou is? Een diëtiste die zich verder wil specialiseren in gedragsverandering? Ben je gewichtsconsulent of personal trainer en wil je graag meer coachvaardigheden leren?

Of ben je gewoon geïnteresseerd in vitaliteit en gedragsverandering, enthousiast over Skinnyminds en lijkt het je fantastisch om als coach een grote groep mensen te helpen zelf regie te pakken, slanker en zelfverzekerder te worden en daarmee echt impact te hebben in het ontwikkelen van een gezonde leefstijl? 

Dan ben je bij de geaccrediteerde* coachopleiding van Skinnyminds, aan het goede adres.

*Geaccrediteerd op HBO-niveau volgens de SNRO

Ik doe mee
Bianca's ervaring:

Krijg je energie van het werken met mensen en wil je bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van een ander (en jezelf), dan is deze opleiding de uitgelezen kans je kennis te vergroten op allerlei vlakken die te maken hebben met gedrag, gevoel en persoonlijke ontwikkeling.


De coachopleiding van Skinnyminds brengt je veel meer dan theoretische kennis. Het mooie van deze opleiding is het praktijk gerichte onderdeel in de opleiding. Je gaat het geleerde meteen toepassen. Natuurlijk doe je dit niet helemaal alleen, je kunt altijd terugvallen op je supervisor en je mede cursisten.


Bianca
Marielle zegt het zo:

De coachopleiding van SKM heeft alles in zich: praktisch, concreet en direct toepasbaar. Na de eerste praktijkdag ga je direct aan de slag met je eigen coachees. Dit is leuk en spannend. Door de goede begeleiding van je supervisor en je eigen intervisiegroep sta je er nooit alleen voor. Een aanrader!

Marielle

Word een ervaren gedragscoach

De coachopleiding van Skinnyminds is een hele praktijkgerichte opleiding voor mensen die coach willen worden of zich willen specialiseren op het gebied van (eet)gedragsverandering en online & groepscoaching.

Wij geloven in leren door denken én doen

Is dat spannend? Ja.
Is dat effectief? 100%! 


Aan de hand van gedegen theorie ga je direct zelf aan de slag als coach. Wij zorgen voor de deelnemers, jij maakt direct veel vlieguren. Maar we gooien je natuurlijk niet zomaar in het diepe: je oefent tijdens de praktijkdagen, je proefstage en je krijgt begeleiding van een ervaren supervisor. Zo ontwikkel je in korte tijd alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om mensen professioneel te coachen. 
Ik doe mee

Geaccrediteerd op HBO-niveau


Als beste afslankmethode is kwaliteit voor ons van levensbelang. Daarbij hoort ook de beste coachopleiding. Onze gedrags-coachopleiding is geaccrediteerd bij het SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen). De SNRO is een onafhankelijk instituut voor kwaliteitsborging van (beroeps)opleidingen in de integrale en complementaire gezondheidszorg op HBO-niveau.

Skinnyminds is een door het CRBKO erkend opleidingsinstituut. 


In de praktijk: Karin

Karin, één van de deelnemers aan de opleiding, deelt haar ervaringen in deze video. 

De coachopleiding bestaat uit 3 pijlers 

1. De opleiding 

3 praktijkdagen


1. Op de eerste praktijkdag oefen je met basis coachvaardigheden en krijg je een theoretisch fundament. Je ontdekt wat jouw valkuilen zijn, en hoe je daar je gedrag op aanpast in een coachtraject. Je verdiept je in online coaching. 

2. Tijdens de tweede praktijkdag oefen je met het coachen in de groep. Je gaat naar huis met een rugzak vol effectieve interventies voor verschillende situaties van deelnemers.  

3. Tijdens de derde dag gaan we in op complexere situaties en trajecten. Je ontdekt je eigen rol en effectieve interventies voor als het complex is. 

Online modules

De theorie is opgedeeld in verschillende online modules en verplichte literatuur:
No-nonsense coaching van Anne de Jong. 

Na elk onderdeel lever je een werkboek in met uitwerkingen van de modules en een reflectieverslag. 

Module 1: Skinnyminds aanpak
Module 2: Coachingsvaardigheden
Module 3: Online coaching
Module 4: Theorieën en modellen
Module 5: Interventies praktijkstage
Module 6: Groepscoaching 

Praktijkexamen

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Je legt het examen af nadat je de online modules, de praktijkdagen en de stage met een voldoende hebt afgerond.  

De beoordeling wordt gedaan door je supervisor en de opleider van de praktijkdag. 

Als onderdeel van het examen, coach je live een deelnemer (rollenspel) via chat én een videogesprek. Daarna bespreken we je ontwikkeling als coach.  

2. Je praktijkstage als coach 

Chat-coaching

Na een korte oefenperiode start je met je proefstage als chat coach. Na deze stage start je als chatcoach in de Skinnyminds community.

Dat doe je in je eigen tijd, wanneer het jou uitkomt (meestal spreken we een vaste dag af). Je prikkelt, stelt confronterende vragen en checkt de voortgang van je deelnemers. Je bent in staat een goede relatie met de deelnemers op te bouwen. Je ontwikkelt je eigen stijl en kunt de voordelen van online coachen benutten. 

Online 1-op-1 coaching

Als onderdeel van je praktijkstage doe je een eigen coachtraject met iemand uit je omgeving. Daarnaast voer je een heel aantal 1-op-1 gesprekken, met Skinnyminds deelnemers. Dat doe je gewoon vanuit je eigen huis, achter je computer via Zoom (videobellen). Je coacht op basis van gelijkwaardigheid. Je leert effectieve interventies online in te zetten. Je krijgt inzicht in je eigen reflexen en weet wanneer eigen waarden en overtuigingen een rol spelen in het coachen.

Groepscoaching

Je faciliteert en begeleidt tijdens de zes maanden van de opleiding minimaal twee keer een groepsgesprek. Samen met de deelnemers coach je in zo'n groepssessie een mede-deelnemer die een casus inbrengt. Jij bent coach en gespreksleider en faciliteert de groep als coach. Dat is heel  effectief en ook gewoon heel leuk om te doen. Het  versterkt het lerend  vermogen van iedereen en daarmee de kans op succes. 

3. Feedback en zelfreflectie

Eigen supervisor

Gedurende de opleiding heb je een eigen supervisor die met je meekijkt en je begeleidt. Je supervisor is altijd bereikbaar als je haar nodig hebt of wilt sparren over een coach kwestie. Alle supervisors in de opleiding zijn ervaren coaches met een eigen praktijk en al jaren actief als coach voor Skinnyminds.  

Intervisie

Met de andere coaches-in-opleiding vorm je een intervisie groepje waarmee je heel regelmatig contact onderhoudt. Je oefent met elkaar, bespreekt casussen en leert van elkaar.   

Zelfreflectie en feedback

Zelfreflectie en zelfontwikkeling is een belangrijke competentie in de opleiding. Je schrijft meerdere reflectieverslagen. Daarnaast krijg je feedback van je eigen deelnemers en je supervisor. Heel waardevol en leerzaam. Je verbetert jezelf als coach al doende, in een hoog tempo. 

Zij zijn succesvol coach

Laurie
Wat super spannend en ontzettend goed aan de opleiding is, is dat je vrij snel je eigen coachgroep krijgt. Het fijne hierin vond ik het vertrouwen vanuit Skinnyminds. Ze moedigen je aan om je eigen coachstijl te vinden en geven je het vertrouwen dat je dit kunt. Goede begeleiding is hierbij belangrijk dus je kunt altijd bij iemand terecht. 
Yvette
Het meeste heb ik geleerd van de praktijkdagen en de stage, in combinatie met de feedback van de supervisor. De gedragscoachopleiding van Skinnyminds is een super leuke en leerzame coachopleiding voor iedereen die wil coachen op gedragsverandering, of meer ervaring op wil doen als coach. Het is een praktijkgerichte opleiding, al snel ga je wat je leert in de praktijk brengen, en dat is uiteindelijk toch waar je het meeste van leert. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding gedaan heb! 
Cynthia
Ik had al wat coach-ervaring toen ik met de opleiding van Skinnyminds begon, maar wat heb ik veel geleerd. Over coachen in de praktijk, maar ook over mezelf: waarom reageer ik zoals ik doe, en hoe kan ik er als coach voor zorgen dat ik mijn reflexen herken en voorkom dat ik in de valkuilen stap. Mature coachen, af en toe een stap terug doen, de verantwoordelijkheid bij de coachee laten, zijn dingen die ik echt geleerd heb en die super waardevol voor me zijn. Als mens en als coach. 

Groeien door te delen: coach community

Coaches die onze opleiding volgen en succesvol hebben afgerond worden lid van onze coach-community met als insteek: groeien door te delen. Coaching is een individueel beroep en daardoor best wel eens eenzaam. Als lid van onze community blijf je met elkaar sparren, leren en ontwikkelen, ook als je niet langer werkt voor Skinnyminds.

Twee keer per jaar bieden we de coaches een masterclass verzorgd door experts. Daarnaast blijf je lid van een intervisie groep en kom je in een online community waar je tips, ervaringen en ideeën met elkaar kunt uitwisselen. Heel uniek en waardevol. Inmiddels zijn er meer dan 100 coaches lid van de community. 

Uniek: win-win

Veel coaches-in-spe doen een coachopleiding om vervolgens op de bank te blijven zitten, want: hoe kom je aan klanten? In onze opleiding maak je snel veel vlieguren als coach. Je doet echt ervaring op. Je leert het meeste door het gewoon te doen en door veel te sparren met andere coaches. Omdat wij deze met deze opleiding kwalitatief goede coaches aan ons willen binden, voor onze eigen programma's hebben we de prijs van onze coachopleiding relatief laag gehouden. Dat is echt win-win!
 
Ik heb de Skinnyminds coachopleiding met veel plezier gevolgd en vind de kans om direct vlieguren te kunnen maken heel bijzonder. Het levert in een korte tijd heel veel kennis en ervaring op die je direct kunt inzetten.
Elke

Praktische informatie

Prijs 2021 (allerlaatste keer voor oude prijs!)

De praktijkgerichte coachopleiding kost €2997,- voor het hele traject. Dit is exclusief de studieboeken, inclusief 3 praktijkdagen, online modules, intensieve begeleiding van je eigen supervisor en intervisie, het boek Skinnyminds en de pdf Het geheim van slanke mensen.

In 2021 KORTING €600,-
Alleen in 2021 geldt nog een korting van maar liefst 600,- op de aanschafprijs, deze vervalt in 2022! Je betaalt dus geen 2997, maar slechts 2397,-

Omdat je stage loopt als coach bij Skinnyminds, heb je in deze opleiding dubbel voordeel: 

 • Je leert ontzettend veel 'on-the-job'. Door snel als coach aan de slag te gaan in onze community,  maak je veel vlieguren, zonder dat je zelf veel cliënten hoeft te regelen (Je begeleidt één eigen client). Alle theorie pas je dus direct toe in de praktijk. Dat is een uniek onderdeel van deze coachopleiding.

 • Omdat wij graag willen dat je als coach actief wordt in de community krijg je (alléén nog in 2021!) 600,- korting op je aanschafprijs waardoor je niet 2997,- maar slechts 2397,- betaalt.

  Als topcoach (betaald) aan de slag!
  Bovendien zoeken we uit de deelnemers aan onze opleiding graag top coaches die met ons willen blijven samenwerken. Vaak gaan deelnemers uit onze online groepen persoonlijk verder met een coach: dat kun jij zijn! Wij zijn dus altijd op zoek naar talenten die ons willen helpen Skinnyminds verder uit te bouwen.

Locatie en planning
De opleiding duurt 6 maanden. Genoemd staan de belangrijkste verplichte data, waaronder het praktijkexamen van een uur. De praktijkdagen vinden plaats in Amsterdam en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De exacte locatie wordt bekend gemaakt na aanmelding. Het praktijkexamen wordt online afgelegd. 


Start in maart 2022
09 maart 2022 - Praktijkdag 1
08 april 2022- Praktijkdag 2
10 juni 2022 - Praktijkdag 3
15 en 16 september - Praktijkexamens 
Start in juni 2022
02 juni 2022 - Praktijkdag 1
06 juli 2022 - Praktijkdag 2
03 november 2022 - Praktijkdag 3
12 en 13 januari 2023 - Praktijkexamens 

Start in oktober 2022
12 oktober 2022 - Praktijkdag 1
18 november- Praktijkdag 2
17 februari 2023 - Praktijkdag 3
13 en 14 april 2023 - Praktijkexamens


Criteria voor deelname 

- HBO werk- en denkniveau
- Studiebelasting van gemiddeld 6 uur per week aankunnen
- Achter de Skinnyminds aanpak staan
- Kunnen werken met en beschikken over voldoende snel internet, laptop en/of modern apparaat.
Let op: Om te kunnen starten als coach in onze groepen is regie op het eigen eetgedrag ook een criterium (uitgedrukt in een min of meer gezond BMI). Een uitzondering geldt als je zelf meedoet aan één van onze programma's en je verder wilt verdiepen met de coachopleiding. 

Ervaringen met de Skinnyminds coachopleiding

These slides will be slide-able on the live version of your page!
"Veel geleerd, veel aangereikt gekregen en genoeg ruimte om er je eigen ding van te maken" 
Mijn grootste eye-opener van deze opleiding was het online coachen. Je hoeft een coachgesprek niet live te voeren om diepgang te krijgen. Er zit een scherm tussen, maar die "verdwijnt" gauw genoeg. Ik voel geen afstand. Ik heb enorm genoten van deze opleiding. Veel geleerd, veel aangereikt gekregen en genoeg ruimte om er je eigen ding van te maken. 

- Hilde

Ms. Nameless
Add Your Stars
"Een hele mooie positieve kans om mij verder te ontwikkelen" 

Door zelfreflectie bij de SKM-coachopleiding ben ik mij bewust geworden van bepaalde patronen bij mijzelf (met bijbehorende draken….) en ben hiermee aan de slag gegaan. 

 
 

De Skinnyminds coachopleiding was voor mij hele mooie, positieve kans om mij verder te ontwikkelen. Om iets te doen waar ik echt blij van word: op een positieve, motiverende manier mensen naar hun doelen coachen. Waar nodig met een respectvolle confrontatie, waardoor de coachee alleen maar verder richting haar/zijn doel komt. 

- Annemarie 

Ms. Nameless
Add Your Stars

Meest gestelde vragen 


Kan ik na de opleiding breder als coach aan de slag of alleen op eetgedrag?
Het verandermodel dat ten grondslag ligt aan de aanpak in de opleiding, is natuurlijk op alle soorten gedrag toepasbaar. Net als de psychologische theorieën waarop de interventies die je leert, gebaseerd zijn (ACT, RET, TA, positieve psychologie). Achter eetgedrag zitten vaak 'bredere' patronen die je als coach bespreekt. Bovendien heb je na de opleiding behoorlijk wat coachervaring in de praktijk opgedaan. Het antwoord is dan ook ja: je kunt als opgeleide gedragscoach, coachen op gedragsverandering in het algemeen. 


Ik ben al coach, voegt deze opleiding dan nog wat toe?
Dat is moeilijk om zo te beantwoorden en dat ligt aan de gevolgde opleiding en ervaring die jij hebt als coach. Inmiddels weten we wel van onze deelnemers, dat onze praktijkstage, waarin je heel veel vlieguren maakt als coach onder begeleiding van een supervisor, uniek is. Dat is wat ons betreft dé manier om te blijven leren en zelfverzekerd aan het werk te gaan als coach. Daarnaast is de focus op eetgedrag en de volledig online aanpak ook uniek. Dus ligt je interesse specifiek op een van deze gebieden dan voegt onze opleiding zeker wat toe. 


Kan ik na deze opleiding lid worden van een beroepsvereniging?
Beroepsverenigingen behartigen de belangen van leden. Een beroepsvereniging zorgt voor meer bekendheid van een bepaald beroep, beoordeelt de kwaliteit van een opleiding en onderhoudt contacten met verzekeraars. Er zijn veel verschillende beroepsverenigingen op het gebied van coaching, vitaliteit, afvallen. Als je van plan bent om met je diploma van De Gedragscoachopleiding van Skinnyminds een eigen praktijk te beginnen, informeer dan bij de beroepsvereniging van jouw keuze naar de eisen die ze stellen voor hun lidmaatschap. Als het voor jou belangrijk is dat je cliënten in aanmerking kunnen komen voor een vergoeding, let dan bij je keuze van beroepsvereniging vooral op de contacten die een beroepsvereniging heeft met verzekeraars. 


€ 2997,-
€ 2397 

Gedrags-coachopleiding Skinnyminds


 • Word een ervaren gedragscoach met tientallen uren praktijkervaring op zak
 • Ontwikkel je in online-, groepscoaching en (eet)gedragsverandering
 • Leer alle vaardigheden die je nodig hebt om mensen professioneel te coachen
 • Krijg een rugzak aan interventies en oefeningen om uit te putten
 • Intensieve begeleiding door een ervaren supervisor
 • De opleiding is geaccrediteerd op HBO-niveau bij de SNRO
 • Mogelijk als betaald coach bij Skinnyminds aan de slag
 • Alleen nog in 2021!! €600,- stagevergoeding in mindering op de aanschafprijs!
 • Bonus: Jaar lidmaatschap van de coachcommunity
 • Bonus: Gratis boek Skinnyminds

Het is een leerzame opleiding waarin je in korte tijd direct bruikbare handvatten krijgt aangereikt die je gelijk in de praktijk kan toepassen. Je gaat in je eigen coachgroep aan de slag en de theorie sluit goed aan bij de stappen die je maakt in de groep waardoor je er gelijk alles uit kan halen wat je aangereikt wordt. Door te doen en de juiste theorie word je in een korte tijd zelfverzekerd over je coaching.


Jamila
De gedragscoachopleiding van Skinnyminds is een erg waardevolle opleiding. De combinatie van een online lesprogramma met live praktijkdagen en intensieve supervisie door een ervaren coach terwijl je een groep coacht maakt dat je snel je kennis en vaardigheden ontwikkelt.


Margot
arrow_drop_up arrow_drop_down