Waarom de coachopleiding van Skinnyminds
16 september 2020 

Waarom de coachopleiding van Skinnyminds

In 2011 begon ik met Het geheim van slanke mensen. Wie had ooit gedacht dat ik, na een studie economie aan de universiteit én achttien jaar ervaring in marketing, een bekende afslankcoach zou worden. Mensen adviseren over slank worden? Ik??? Als je me dat vroeger had voorspeld, had ik je heel hard uitgelachen. Laat staan dat ik had verwacht een succesvolle coachopleiding te ontwikkelen. 


Het geheim had ik willen weten toen ik jonger was 

Inmiddels zijn we niet alleen zoveel jaren, ook -18 kilo en 7 bestsellers verder. De hype voorbij, dat is duidelijk. Mijn eerste boek Het geheim van slanke mensen schreef ik omdat ik eindelijk zelf was afgevallen en wist dat dit blijvend was. 

Tussen m’n vijftiende en 33ste was ik een typische jojo. Heel vaak bezig met m’n gewicht en vooral met lekker eten. Ik wilde altijd wel een paar kilo kwijt, en had een hekel aan diëten. Die werkten niet voor mij, of alleen tijdelijk. Pas toen ik m’n slanke vriendinnen ging observeren en hun eetgedrag kopieerde, viel ik af. Met wijn en chocola. 

Samen met een bevriende psycholoog heb ik mijn ervaring vertaald in een methode. Gebaseerd op inzichten uit de cognitieve gedragstherapie. Dat werkt echt! Ik schreef een boek omdat ik ‘Het geheim’ zelf had willen weten toen ik jonger was. Dat had me een hoop (dieet)leed gescheeld. Stoppen met overeten en zelf de regie houden op je eetgedrag geeft je meer energie, meer zelfvertrouwen en minder gewicht. Je ervaart vrijheid om te genieten van lekker eten en van je keuzes! Bovendien is het blijvend. 


Heel veel positieve reacties 

Van Het geheim van slanke mensen zijn ruim 200.000 exemplaren verkocht. Het boek loopt nog altijd heel goed. Al mijn boeken daarna waren eveneens succesvol met verkoopaantallen tussen de 10.000 en 30.000 exemplaren. Dat vind ik natuurlijk fantastisch. Maar wat ik bijna nog leuker vind, zijn de reacties die ik nog steeds vrijwel dagelijks krijg. Reacties van mensen die zelf de regie op hun eetgedrag hebben gepakt. Met behulp van mijn boeken, aangevuld met mijn trainingen of events, en soms op hun eigen manier. 

Ik word nog altijd heel enthousiast als ik hoor dat mensen zo blij zijn. Niet alleen omdat ze slanker en fitter zijn, maar vooral omdat ze ontdekt hebben hoe leuk het is om zelf de baas te zijn over je (eet)keuzes. Dat is zo waardevol. Dat maakt dit werk voor mij het leukste wat er is. 


Meer contact is effectief 

Uit de evaluaties van onze e-mailprogramma’s van voor 2017, bleek dat het gebrek aan coaching en begeleiding gedurende langere tijd, het grootste gemis is. Vrijwel alle deelnemers waren heel erg tevreden over de (psychologische) inhoud die we boden, maar wat meer contact zou fijn zijn. 

Het zette me aan het denken. Hoe kunnen we meer impact hebben op die gezonde levensstijl, die in onze maatschappij zo hard nodig is? Hoe kunnen we zakelijk gezien meer groeien én het persoonlijk contact, het coachen, weer terugbrengen in onze aanpak, op een slimme manier? Er is (technisch) al zoveel mogelijk. 


Afvallen lukt niet in één middag 

Wat ook duidelijk werd de afgelopen jaren is dat blijvend afvallen door gedragsverandering en dus met lekker eten, niet iets is wat je eventjes doet in één middag. Eetkeuzes maak je elke dag opnieuw. In goede en minder goede tijden. Je doelen en waarden moeten top-of-mind blijven, je hebt een stok achter de deur nodig, meer kennis en vaardigheden om te stoppen met emo-eten en eetdrang te verminderen. Blijvende gedragsverandering vergt contact met anderen, herhaling en terugvalpreventie. 


Wat werkt nu het best? 

Dus heb ik heel veel nagedacht, feedback gevraagd aan lezers en volgers van m’n oude programma’s, gebrainstormd met psychologen, coaches en ondernemers. Gecombineerd met alle kennis, fouten en successen van de afgelopen zes jaren heb ik geanalyseerd wat nu precies het beste werkt. Ik heb vervolgens mezelf de volgende vraag gesteld: 

Hoe zou ik het aanpakken als ik opnieuw kon beginnen? 


10 revolutionaire stappen om slank te worden en te blijven 

Het resultaat is dat ik besloten heb om ook op het zakelijke vlak regie te pakken, in het diepe te springen, risico te nemen: inderdaad gewoon opnieuw te beginnen. Met een nieuw bedrijf, een nieuwe site & online platform, een uitgebreid team, een nieuwe naam én het belangrijkste: een nieuwe, revolutionaire 10 stappen aanpak, gericht op de lange termijn, met 24/7 persoonlijk contact tussen deelnemers én (online)coaching. Gestoeld op de psychologische principes van Het geheim van slanke mensen waarbij we opnieuw, dit keer met behulp van innovatieve technieken, er alles aan doen om in ieders hoofd, de juiste knop om te zetten. Zodat deelnemers niet alleen slank worden, ook blijven! 


Praktijkgerichte coachopleiding 

Ik heb enorm veel energie gekregen van mijn keuze om Het geheim van slanke mensen om te turnen in Skinnyminds. Een bedrijf met daadwerkelijk impact op de gezondheid van mensen. Wij willen de beste afslankmethode ever zijn. Waarom? Omdat wij het zoveel mogelijk mensen gunnen om weer lachend in de spiegel kijken. Tevreden met zichzelf, dus met zelfvertrouwen, humor én regie! In onze coachopleiding nemen wij coaches mee in onze energieke en enthousiaste flow

Heb jij al interesse om coach te worden? 


Hartelijke groet, 

Mieke

Over de schrijver
Reactie plaatsen