arrow_drop_up arrow_drop_down

15x Tussendoortjes onder de 60 calorieën

Zin in iets lekkers tussendoor, maar wil je een beetje op de kilo’s letten? Zoek je gezonde koekjes met weinig calorieën? Deze snacks bevatten minder dan 60 calorieën. Een kwestie van slim kiezen of doseren. Voor welk tussendoortje kies jij?

1. Waterijsje

Verfrissend en verkoelend, niet alleen in de zomer. Een raketje bevat maar 41 calorieën. Claim dus snel het vriesvak op je werk!

2. Rood fruit

Zin in iets zoets? Kies voor schaaltje rood fruit. Een schaaltje blauwe bessen van 100 gram bevat 52 kcal, een schaaltje frambozen slechts 35.

3. Chocolade

Wij kunnen er niet zonder. De pure variant bevat de minste calorieën: 55 kcal voor twee blokjes. En dat betekent dus 2x een genietmoment.

4. Eitje

Een gekookt ei (64 kcal) vult goed en is een prima snack. Bijkomend voordeel: een ei is rijk aan vitamine B12 en goed voor je nagels en haar.

5. Appeltaart

Met een vijfde van een punt appeltaart (23 gram) zit je precies aan de 60 calorieën. Ja, inderdaad veel minder dan die hele punt. Maar minder nemen maakt gelukkig niet minder lekker. Mjam!

6. Soep

Met een dampend soepje tussendoor kun je even bijkomen tijdens koude winterdagen. Ga je voor heldere soep, zoals groentesoep met vermecelli, dan bevat een soepkom van 250 gram slechts 42 calorieën.

7. Lange Vingers

Qua suikergehalte uiteraard niet de beste keuze, maar deze klassiekers zijn wel heel lekker bij de koffie of thee. Met 3 lange vingers zit je precies aan de 60 kcal.

8. Worteltjes + dipje

Een schaaltje van 70 gram bevat maar 23 calorieën. Lekker met humus als dip; met een eetlepel blijf je onder de 60 kcal.

9. Blokje kaas

Twee blokjes oude 30+ kaas bevatten 60 calorieën. Handig om te weten als de schaal met hapjes voor de derde keer langs komt.

10. Pepernoten

Onmisbaar in de Sinterklaasperiode (en stiekem ook al weken daarvoor). Zes pepernoten bevatten 50 calorieën. Danku, Sinterklaasje.

11. Olijven

Goed nieuws voor de olijf-liefhebbers! Volgens het Voedingscentrum bevat een groene olijf (blik/glas) slechts 5 calorieën. De vetzuren en antioxidanten in deze snack zijn ook nog eens erg gezond. Kortom, de olijf is het helemaal.

12. Appel met kaneel

Een halve appel (67 gram) bevat maar 40 calorieën. Maak deze snack net even wat specialer door af te toppen met kaneel, en je hebt de perfecte snack.

13. Oreo Koekje

Een oreo koekje = 47 kcal en die zijn echt heel lekker!

14. Druiven

Of je nu gaat voor witte of blauwe druiven: een druif bevat 4 kcal. Dat betekent dus dat je er 15 kunt eten voor je aan de 60 kcal zit. Een schaaltje vol dus! Tip: Leg ze 2 uur in de vriezer en je druiven zijn veranderd in mini-ijsjes.

15. Bitterbal

De all time favourite op feestjes en partijen zit met 47 kcal (van Dobben) nog onder onze grens. Of-ie nu uit de oven komt of uit de frituur maakt overigens niet heel veel uit: een ovenbitterbal bevat voor enkele merken slechts een paar calorieën minder, of soms zelfs meer!

Keep in mind

Hoewel het aantal calorieën dat voor deze tussendoortjes wordt genoemd een goede indicatie is, kan de hoeveelheid kcal per merk verschillen. Wil je het zeker weten? In de app Fatsecret kun je verschillende voedingsmiddelen van verschillende merken vergelijken.

Minder = niet minder genieten

Afvallen of bewust kiezen betekent soms ook minder eten. Maar dat maakt iets lekkers niet minder de moeite waard! Onze belangrijkste tip: Geniet heel bewust van wat je wél eet. Dat maakt dat je niet bezig hoeft te zijn met alles wat je niet neemt. Keuzes maken hoort erbij in een slanke levensstijl. Bepaal van tevoren wat je wil eten en drinken en houd je hier aan. Dan heb je naast een lekkere snack ook aan het eind van de dag nog een supergoed gevoel! Dat is een slanke mindset!

Over de schrijver
Vera heeft communicatie gestudeerd, is gek op tiramisu en sport drie keer per week. Ze ontdekte Het Geheim en schrijft over alles wat je tegenkomt op weg naar een slanke mindset.
Reactie plaatsen

Vind meer artikelen over afvallen

1000+ blogs over afvallen in ons archief!