Slank kiezen

Als je weet wat je wilt bereiken, kun je bewuste eetkeuzes maken die leiden tot jouw doel. Dat is geen dieet, dat is slank kiezen. Slanke mensen zijn vaak gewend aan keuzes maken en ervaren dat niet als opgave of straf. Ze eten alles, alleen niet alles gelijk. Daarom zeggen die dunne types zo vaak: ‘Ik eet wat ik wil’, of ‘Ik hoef er niets voor te doen’. Nee zeggen voelt voor hen heel normaal.

Als je niet langer wilt jojoën en dus blijvend slank wilt zijn, is het essentieel dat je een normaal, slank eetpatroon vindt dat houdbaar is voor altijd. Je pakt regie op je eetgedrag en maakt je eigen keuzes. Een situatie bepaalt dus nooit je gedrag. Het feit dat je een weekendje weg bent, bepaalt niet wat je eet; of dat een vriendin superlekker gekookt heeft, bepaalt niet hoeveel jij ervan eet.

Zo kun je straks tevreden zeggen: ik mag alles, ik kies er niet voor. Dan voel je geen frustratie, en ben je tevreden met minder eten en slank kiezen. Onderstaande blogs zijn gericht op mensen die dat willen.

Next Entries »