Sanne (-11 kg) 'Afvallen ligt echt niet altijd bij eten'
21 oktober 2021 

Sanne (-11 kg) 'Afvallen ligt echt niet altijd bij eten'

Sanne (-11kg) vertelt dat er meer psychologie achter eten schuilt dan dat we denken. Met behulp van het Skinnyminds coachplan is ze 11 kilo afgevallen. Dit is haar verhaal.

 

'Er werd bij ons thuis nooit over emoties gepraat'

Mijn familie houdt gewoon van eten. Er was altijd wel lekker eten in huis. Daarom ben ik eigenlijk ook altijd wel te zwaar geweest. Ik heb nooit geleerd om op een gezonde wijze met eten om te gaan. Ik was vroeger al een echte emotie-eter. Er werd bij ons thuis nooit over emoties gepraat, dus moest ik er op een andere manier mee omgaan, of ze eigenlijk onderdrukken. Het was voor mij de makkelijkste manier om dat met eten te doen, want dat was altijd binnen handbereik.

 

Mijn psycholoog stuurde me naar Skinnyminds

Ik woonde al anderhalf jaar op mezelf en ik dacht nu is de tijd om de stap te zetten om dat te veranderen. Uiteindelijk vond ik het alleen maar lastiger in mijn eentje. Er was ineens helemaal niemand meer die me vertelde van: 'hé je bent nou wel heel veel aan het eten'. Toen heb ik de stap gezet om naar een diëtist te gaan, maar dat was voor mij niet de stok achter de deur die ik nodig had. Ik wist precies wat ik moest eten, dat was bij mij niet het probleem. Ik moest een manier vinden om met mijn emoties te leren omgaan. Dus dan maar naar de psycholoog. Hij vertelde mij eigenlijk gelijk dat ik Skinnyminds moest gaan proberen. Daar ben ik super blij mee, want het bleek inderdaad precies bij mij te passen.


Eindelijk van de eetbuien af!

Ik had me gelijk aangemeld voor het coachplan, dus het langere traject. Ik was veel te zwaar en ik dacht ik kan wel zo’n kortere cursus gaan doen, maar ik heb eigenlijke langdurige ondersteuning nodig. Wat mij ook aansprak in het coachplan was dat je het met een groep doet en dat je ook steun aan elkaar hebt. Dat was nou precies waar ik tegenaan liep toen ik op mezelf ging wonen. In het coachplan doe je het samen. Je kan met elkaar sparren en je motiveert elkaar. Je staat er niet alleen voor. Dat vond ik echt heel fijn. Je deelt je ervaringen met mensen die je precies begrijpen en die in hetzelfde schuitje verkeren. 

Door het coachplan ging ik ook steeds meer nadenken of ik wel echt wilde eten. Wilde ik eten of was het mijn emotie, heel erg mentaal gericht. Ik ben nu in ieder geval van mijn eetbuien af. Dat komt omdat ik steeds beter ben gaan voelen wat er echt aan de hand is. Nu kan ik prima in mijn eentje op de bank zitten, zonder dat ik al het lekkers uit de kast trek. Dat is de meest prominente verandering en ook gelijk de fijnste verandering die ik heb gemaakt. Dan gaan de kilo’s er vanzelf wel af. 

 

Plannen is key 

Ik ben een echte plan junkie geworden! Ik maak zondag altijd een planning voor de week, wanneer ik ga sporten bijvoorbeeld. Maar ook mijn ontspanningsmomenten. Die vergat ik vroeger altijd en ik vind het fijn om toch ook tijd voor mezelf te hebben. Door middel van plannen doe ik die ook steeds vaker. Ik vergeet mezelf niet meer. Ik kan nu ook makkelijker nee zeggen tegen andere plannen. Meer tijd voor mezelf in plannen, zorgt ervoor dat ik beter voor mezelf kan zorgen. 

 

Ik heb mijn gevoel van eigenwaarde weer terug

Nu trek ik als ik uit ga gewoon een jurk aan die ik mooi vind. Niks meer 500 outfits uitproberen voordat ik de deur uit ga! Ik kijk ook niet eens meer in de spiegel. Ik vind het mooi, dus ik draag het. Als andere mensen het niet mooi vinden, dan kijken ze maar de andere kant op. Natuurlijk heb je nog wel dingen die je niet mooi aan jezelf vindt, maar ik heb geleerd om naar het hele plaatje te kijken en niet alleen naar het negatieve. Afvallen ligt echt niet altijd bij het eten. Beter luisteren naar jezelf en tijd nemen voor jezelf dat is mijn formule voor afvallen! 

 

Wil jij net zoals Sanne regie pakken op je eetdrang en met behulp van een coach er echt voor gaan? Meld je dan aan voor het persoonlijk coachplan.

Geen gepruts meer in je eentje: blijvend afvallen vergt er echt voor gaan. Daar kan online coaching je direct bij helpen.

Het coachplan is geschikt voor mensen zoals jij en ik. Voor levensgenieters met zelfinzicht die ook vinden dat het leven niet bedoeld is om af te zien, die houden van een goed glas wijn en stuk chocola. Ben jij hier in geïnteresseerd en klaar om de stap te maken en regie te pakken op je eetdrang? Klik dan hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down