Peggy: Enorm dankbaar dat ik als coach in het diepe ben gesprongen
01 november 2019 

Peggy: Enorm dankbaar dat ik als coach in het diepe ben gesprongen

Mijn naam is Peggy, 49 jaar, gehuwd en ik heb 3 heerlijke pubers van 18, 15 en 14 jaar.

  Met veel plezier ga ik het 3de jaar in als coach bij Skinnyminds en in mijn eigen praktijk ROOTZ Coaching. Graag deel ik mijn succeservaring met de Skinnyminds coachopleiding met je. 


Geen zelfvertrouwen 

“Je zou denken dat ik met al mijn ervaringen, (mensen-) kennis en diverse (coach)opleidingen, al jaren als goede coach aan de slag zou zijn. Dat was niet het geval…. Ik wilde wel, maar ik wilde het per se goed doen. En ondanks m’n kennis en enthousiasme ontbrak er iets…: zelfvertrouwen. 


Zelf afgevallen 

2 jaar geleden ben ik 15 kilo afgevallen. Ik speelde dus al heel lang met de gedachte iets met die ervaring te doen, me te focussen op vitaliteit en het veranderen van levensstijl. Toen de opleiding gedragscoach van Skinnyminds op mijn pad kwam, meldde ik me dan ook spontaan aan. 


Buiten mijn comfortzone 

Na de eerste praktijkdag schrok ik wel even: ik vond de theorie fantastisch, maar waar was ik aan begonnen? Ik moest direct, zomaar, een eigen groep coachen: help! Het voelde als een gigantische sprong in het diepe en was volledig buiten mijn comfortzone. 

Enorm nerveus begon ik aan de intakegesprekken met mijn deelnemers. De eerste paar weken vond ik best heftig: ik was aan het overleven. Ik twijfelde over van alles: m’n (chat)reacties, het confronteren, stilte in de groep. Ik was behoorlijk onzeker over m’n rol als coach. Maar de deelnemers reageerden gelukkig goed. Mieke en Ineke zeiden: het wordt steeds makkelijker. En dat klopte. Want na een paar weken voelde ik mij meer en meer coach. 


Ik ben coach 

Ik heb bewust tijd geïnvesteerd in mijn groep om er een hechte en veilige plek van te maken. Wat mij betreft een voorwaarde voor deelnemers om hun eigen verhaal te delen en op elkaar te reageren. Ook durfde ik steeds meer oefeningen en theorie uit de opleiding toe te passen. Wat gaf het me een energie om de resultaten te zien. Niet alleen in gewicht, ook in de nieuwe inzichten die deelnemers kregen. Het voelde fantastisch om onderdeel te zijn van zulke persoonlijke veranderingstrajecten. Wat is dit een mooie manier om het coachen te ervaren en te doen. 

En ja, nu zeg ik trots: ik kan het. Oftewel: IK BEN COACH 


Trots en gegroeid als mens en coach 

Ik ben enorm dankbaar dat ik in het diepe ben gegooid. Anders had ik allerlei smoesjes gehad om het echte coachen uit te stellen en niet in de praktijk uit te voeren. Inmiddels heb ik mijn eigen coachpraktijk en werk ik als coach voor Skinnyminds. Hier ligt mijn passie, hier krijg ik energie van. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding heb gedaan. Niet alleen voor mijn carrière, ook privé heeft het me veel opgeleverd. Ik merk steeds vaker dat ik denk: doe maar gewoon, probeer, spring in het diepe, wie weet wat dat je oplevert. De coachopleiding heeft me meer zelfvertrouwen gebracht in alles wat ik doe.  Ik blijf bij mijzelf en ben trots, als coach én als mens. 

Liefs, Peggy 

Over de schrijver
Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het. De ene keer was ik succesvoller dan de andere, maar nooit had ik blijvend resultaat. Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk. Tot m'n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd. Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychologie achter eten en in coaching op (eet)gedrag. In de afgelopen jaren heb ik 8 boeken geschreven (300.000 verkocht) over afvallen zonder dieet, oftewel: afvallen door gedragsverandering. In 2017 ben ik Skinnyminds begonnen. We hebben de kennis uit mijn boeken vertaalt in een training gedragsverandering. Gecombineerd met online groepen en een persoonlijk coachtraject, is dat het Skinnyminds coachplan. Vanaf 2019 leiden we coaches op in onze eigen coachopleiding, geaccrediteerd op HBO-niveau. In 2020 zijn we gestart met de Skinnyminds community. Mijn dagelijkse ervaringen deel ik hier onder Mieke's ervaringen
Reactie plaatsen