Patricia (-16 kilo): ‘Huh, jij valt gewoon af met elke dag Magnums en chocola!’
24 januari 2020 

Patricia (-16 kilo): ‘Huh, jij valt gewoon af met elke dag Magnums en chocola!’

Patricia viel 16 kilo af met een coachplan en is het bewijs dat je kan afvallen mét chocola!

“Jij valt gewoon af met magnums en chocola,” dat zei mijn vriend laatst tegen mij, hij snapte er niks van. Maar dat kwam dus omdat ik deze keer niet echt aan het lijnen was: ik hoefde niet elke dag sla en worteltjes te eten, maar ik kon gewoon met hem mee eten en dan zelfs ook nog die Magnum als toetje of tussendoortje nemen. Het afvallen ging mij makkelijker af dan ik van tevoren had gedacht. Dat was vroeger wel anders…

Het zit in de genen, ik had een traag werkende schildklier

Al vanaf jongs af aan ben ik altijd aan het lijnen geweest. Ik had een grove bouw, ‘zit in de genen’, zei ik dan. Of ik gebruikte het excuus dat ik een traag werkende schildklier heb. Nu weet ik als geen ander dat dat geen excuus hoeft te zijn, maar dat hoefde je mij vroeger niet te vertellen. Elk dieet probeerde ik, van Montignac tot het ‘zakjes met 500 kcal’ dieet. Ook ben ik naar een diëtiste geweest. Er werd dan een heel weekmenu voor mij voorgeschreven, maar het werkte niet voor mij.

Een tijdje heb ik ook nog gedacht dat ik het maar van mij af moest zetten, het afvallen was niet weggelegd voor mij. Stiekem hoopte ik dan dat op deze manier een knop om ging, maar die knop ging nooit om. Op een gegeven moment kwam ik tot het inzicht dat het aan mijn gedrag lag, waarom eet ik als ik geen honger heb? Waarom koop ik elke keer weer chips of ijsjes in de supermarkt terwijl ik wil afvallen? Ik ging googlen op de termen gedrag en afvallen. Ik was niet op zoek naar een dieet met focus op eten en dan vooral wat wel en niet mag, maar naar een methode wat dieper in gaat op je gedachten en gedrag.

Ik liep anders door de supermarkt

Zo kwam ik bij Skinnyminds uit! Eerst meldde ik mij aan voor de nieuwsbrief, toen bestelde ik het boek, volgde ik een webinar en voor ik het wist had ik mij aangemeld voor het coachplan. Deze methode sprak mij aan, omdat op je gedrag en de achterliggende psychologie wordt ingegaan. Ik keek elke week uit naar de mail met opdrachten. Ik ging er 100% voor!

Al gauw kreeg ik door wat het betekende om dieet te denken. Het dieetdenken brengt je in een mineur: ik wil het zo graag, ik ben zielig en ik wil het wel, maar ik mag het niet. Zulke gedachten en uitspraken daar nam ik afscheid van, voortaan nam ik zelf de regie! Ik begon op een andere manier door de supermarkt te lopen: ijsjes en chips kon ik nu wel laten liggen. De doelen die ik voor mijzelf had gesteld, wilde ik bereiken.

Het afvallen ging mij goed af. Maar ik werd bang toen ik hoorde dat ik een operatie aan mijn knie zou moeten ondergaan. Zou ik niet weer aankomen nu ik een lange tijd niet meer kan bewegen? Maar ik had het goed onder de knie! Letterlijk en figuurlijk! Ik viel niet af, maar kwam ook zeker niet aan. Inmiddels ben ik hersteld van deze operatie en op mijn streefgewicht. Ik wil graag nog 5 kilo eraf, dan heb ik formeel gezien een gezond BMI.

16 kilo afgevallen met chocola

Is het wel een acht, negen of tien?

Laatst was ik met vrienden op vakantie. We waren aan het eten en ik zag aan het gezicht van een vriend dat hij het niet heel lekker vond wat hij at. Ik vroeg meteen: ‘Is het een acht, negen of tien?’. Vervolgens legde hij het weg. Ik heb er echt mijn nieuwe lijfspreuk van gemaakt.

Over vakanties gesproken trouwens, ik ben sinds ik aan het afvallen ben, drie keer op vakantie geweest en ik ben niet aangekomen. Normaal hoor ik altijd iedereen zeggen: ‘nou dan kom je op vakantie wel weer aan’, maar voor mij geldt dat niet. Het gaat om de juiste keuzes maken (balans zoeken) en bewegen.

Kom we gaan sporten!

Nu sleep ik mijn vriend mee als ik wil bewegen: ‘Kom we gaan sporten!’. Vroeger was ik niet in mijn sportschoenen te krijgen, maar de rollen zijn nu omgedraaid. Zo’n 3 keer per week sport ik via fit channel, daarnaast fiets ik elke dag naar mijn werk (24 km heen en terug). Het houdt me fit!

Vroeger had ik echt een hekel aan kcal tellen, nu zoek ik recepten op en kijk ik per ingrediënt hoeveel kcal het is. Ik ben er bewust mee bezig, maar wel op een andere manier. Ik maak bijvoorbeeld nu gezonde taartjes als ontbijt. Al mijn gezonde en verantwoorde baksels post ik op Instagram. Als je het leuk vindt, kan je mij volgen via the_essence_of_balance. Ook plan ik in grove lijnen wat ik ga eten. Daar past het snoepen op werk niet tussen, ik heb namelijk een regel met mijzelf dat ik niet snoep op werk. En tuurlijk word ik daardoor wel eens uitgedaagd als de droppot voor mijn neus staat, maar over het algemeen weet ik mij sterk te houden.

16 kilo lichter en klaar voor mijn toekomstdroom

Ja, 16 kilo afvallen kan dus mét magnums en chocola en dat lukte omdat ik het zelf inplande. Ik mag het wel, maar ik hoef het niet (altijd). Ik ga lekker op deze manier verder, bewust eten, maar genieten en blijven bewegen. Een toekomstdroom van mij is om de marathon in New York te gaan lopen, of het lukt met mijn knie, dat is nog de vraag, maar de wil is er in ieder geval! En dat is het belangrijkste!


We hebben een nieuwe, psychologische aanpak ontwikkeld om blijvend af te vallen: de 6 stappen van Het geheim van slanke mensen. Ontdek jij wat jij kunt doen aan de kern-issues achter jouw eetdrang, dé enige manier om blijvend slank te zijn.
Wil jij meer weten over de 6 stappen van Het geheim van slanke mensen?
Meld je dan nu aan voor onze nieuwe formule of vraag een gratis e-book aan.
Over de schrijver
Reactie plaatsen