Onze supervisor Peggy stelt zich voor
01 juni 2020 

Onze supervisor Peggy stelt zich voor

Ha, ik ben Peggy,

Ik ben dit jaar 50 geworden. Samen met mijn man en onze 3 pubers woon ik in Amersfoort.

20 Jaar geleden besloot ik mijn vaste baan op te zeggen om NLP trainingen te gaan geven. Dit heb ik een jaar gedaan en hoewel ik het met plezier deed, bleek het nog niet mijn tijd om hiermee verder te gaan. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen.
Ik heb in de jaren daarna veel uiteenlopende banen gehad en opleidingen gevolgd. Alles wat op mijn pad kwam en wat mij leuk leek, pakte ik met beide handen aan. Van schoonheidsspecialiste, organiseren van events en modeshows, zingen in een band tot masseur.


Mensen om mij heen vonden het grappig als ik weer iets nieuws begon en ik …. ik genoot elke keer van een nieuw avontuur en zag het als veelzijdigheid en persoonlijke groei.


De innerlijke rust kwam 4 jaar geleden toen ik besloot om coach te worden. Ik zag veel mensen met stress, die niet goed voor zichzelf zorgden, te hoge eisen aan zichzelf stelden, zich overal verantwoordelijk voor voelden en vergaten te genieten van het leven en zichzelf. Ik wilde hierin iets betekenen en volgde een coach/lifestyle opleiding ” De Hormoonfactor ” van Ralph Moorman. Super interessant en heel pittig.


Na deze opleiding heb ik nog verschillende specialisaties gedaan, want ik wilde heel graag een goede coach worden. En zelfs toen voelde ik me nog geen coach.


Op het juiste moment kwam de Skinnyminds coachopleiding op mijn pad. Hoe gaaf is het om meteen in het diepe te worden gegooid en een eigen groep te coachen. Voor mij was dat goud waard. Dat had ik nodig, leren in de praktijk! Met vallen en opstaan, en met begeleiding van mijn supervisor, kreeg ik snel meer vertrouwen in mijn coaching-skills.


Nu een aantal jaar later, coach ik nog steeds met veel plezier voor Skinnyminds, ik heb een eigen coachpraktijk waarin in voornamelijk coach op persoonlijk leiderschap, stressreductie en cognitieve gedragsverandering. Ik ben sinds juni dit jaar ook supervisor voor de nieuwe coaches in opleiding van Skinnyminds. Daarnaast werk ik nog als vrijwilliger bij de Kindertelefoon en bij Het Rode Kruis als trainer.


Ik zie een mooie rode draad op mijn tijdlijn. Ik spring graag in het diepe, blijf mijzelf uitdagen en ontwikkelen, ben nieuwsgierig naar mensen en werk graag met mensen.


Door de coachopleiding van Skinnyminds heb ik vertrouwen gekregen in mezelf en dit vak. Ik doe de dingen die ik leuk vind en waar ik goed in ben. Dat geeft veel energie. Coachen is een prachtig vak, waarin je je altijd kan blijven ontwikkelen.


Mocht je nog twijfelen, volg je hart!


Lieve groet,

Peggy Wilten

Over de schrijver
Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het. De ene keer was ik succesvoller dan de andere, maar nooit had ik blijvend resultaat. Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk. Tot m'n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd.Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychologie achter eten en in coaching op (eet)gedrag. In de afgelopen jaren heb ik 8 boeken geschreven (300.000 verkocht) over afvallen zonder dieet, oftewel: afvallen door gedragsverandering.In 2017 ben ik Skinnyminds begonnen. We hebben de kennis uit mijn boeken vertaalt in een training gedragsverandering. Gecombineerd met online groepen en een persoonlijk coachtraject, is dat het Skinnyminds coachplan. Vanaf 2019 leiden we coaches op in onze eigen coachopleiding, geaccrediteerd op HBO-niveau. In 2020 zijn we gestart met de Skinnyminds community.Mijn dagelijkse ervaringen deel ik hier onder Mieke's ervaringen
Reactie plaatsen