mindset

Ontwikkel een slanke mindset

...en stop met de strijd en val met plezier af

'Die strijd, dat houdt geen mens vol'

Er zijn van die geluksvogels die alles eten en slank zijn. Iedereen die wil afvallen kent er wel een paar. Die drinken wijn en nemen ook koekjes, chocola en brood. Eigenlijk eten ze veel meer dan – of net zoveel als – jij. Maar ze blijven op gewicht. Zie je ze voor je? Dan vind je waarschijnlijk, net als miljoenen anderen, ergens diep vanbinnen, dat ook jij recht hebt op dat geluk. Als die dunne types het moeiteloos kunnen, kun jij het ook.

Helaas weet je inmiddels uit ervaring dat het bij jou anders werkt. Jij kunt helemaal niet alles eten wat je lekker vindt. Jij moet altijd opletten, streng zijn en afzien. Maar goed, je wilt toch ook niet steeds dikker worden. En dus ga je regelmatig op dieet. 

Laten we eerlijk zijn: niemand houdt een leven lang afzien en streng zijn vol. Een leven lang zonder wijn, brood, chocola en kaas is toch helemaal geen leuk leven. En dus laat je het dieet op den duur weer lopen. Net zolang tot de maat opnieuw vol is, je weer kilo’s aangekomen bent en je er toch weer aan moet geloven van jezelf.

Dus bij de volgende hype zwicht je wederom voor de mooie beloften. En daar ga je weer. Als je aan het begin van zo’n nieuwe poging jezelf een cijfer zou moeten geven voor de mate waarin je werkelijk gelooft dat je je streefgewicht haalt en (nog sterker) voor altijd behoudt, zou het – eerlijk is eerlijk – geen topscore zijn. En zo modder je een beetje door. Het is oneerlijk. Alles eten en niet aankomen is onbereikbaar voor jou...

Het zou zo mooi zijn als je…

Relaxed bent met eten, zonder strijd of frustratie te voelen.
Zonder schuldgevoel geniet van lekkere dingen.
Je energieker voelt en kleding draagt die je leuk vindt.
Zonder gêne naar je eigen foto’s kijkt, óók die waar je helemaal op staat.
slanke mindset

Sprookjes bestaan niet

Helaas, moeiteloos slank zijn en wel alles eten wat voorbijkomt is een fabeltje. Maar… jij kunt wel relaxed afvallen en tevreden slank zijn, met het allerlekkerste eten.

Ik wil je helpen om niet langer het sprookje dat je denkt te zien bij anderen na te jagen, maar om je eigen verhaal te schrijven. Eten wat je wilt en slank zijn kun je aanleren. En dat is heerlijk. Maar het is geen sprookje. Alles eten wat je echt wilt (waar je voor kiest) is iets totaal anders dan alles eten wat voorbijkomt of alles eten omdat je dat nu even verdient of omdat het zo lekker of gezellig is.

En achter dat verschil zit een hele ommezwaai: in gedachten, gedrag en gevoel. Zolang je blijft denken in ‘arme ik’, ‘de pechvogel die weer moet afvallen’ en ‘weer een nieuw dieet probeert’, schrijf je geen nieuw verhaal. Dan blijf je ronddraaien in hetzelfde dieetcirkeltje van afvallen en aankomen.

Een nieuwe realiteit ontwikkelen betekent jezelf en je eetgedrag leren kennen, in alle facetten, met vallen en opstaan. Het betekent met mildheid en daadkracht naar jezelf kijken. Weet jij straks wie jij bent met eten, dan doorzie je je excuses, dan doe je wat je wilt doen en ben je zelf de baas over je gewicht en je eetgedrag!

Jouw eigen ‘slanke’ verhaal bestaat, honderd procent zeker. Je moet het alleen wel zelf willen schrijven. 

Ontwikkel een nieuwe manier van denken over eten en afvallen

Jouw eigen verhaal is niet morgen geschreven, en ook niet volgende week. Het is een proces. Het draait niet om wat je eet: alles mag! Alleen je eetgedrag veranderen is niet genoeg. Het is essentieel om ook een andere manier van denken te ontwikkelen. Je kunt je gedachten, meningen en overtuigingen over eten en jezelf aanpassen. Dan moet je je eerst wel bewust worden van wat je nu denkt:

  • Wat zijn je gedachten en je gevoelens over eten en jezelf?
  • Wat maakt nu dat jij steeds te veel eet of dingen eet waar je niet blij van wordt?
  • Wanneer en waarom doe je dat? En hoe kun je dat anders doen?

In onze nieuwe mindset cursus help ik je beter te dealen met gedachten die het afvallen saboteren. Dat betekent: regie pakken, positiever denken en meer geloven in jezelf. Alle kennis die ik heb opgedaan over het ontwikkelen van een slanke mindset heb ik in deze cursus gestopt. 

Ja dit wil ik!

Zij hebben al een slanke mindset

Je gaat naar jezelf kijken en dat is wel confronterend en soms verdrietig. Hoe kan het dat ik zulke slechte keuzes voor mezelf maak? 

Ik besloot mezelf op de eerste plaats te gaan zetten. Doordat ik die afspraak zo duidelijk maakte met mijzelf (en mijn zoon als getuige), is er geen terugval geweest. Doen en doorgaan. Ik kwam steeds dichter bij mezelf kwam en maakte eindelijk keuzes die goed voor mij waren. Ik voel me fantastisch!

vrouw-17-kilo-afvallen
Anneke (-17 kilo)

 In 2018 was ik op mijn allerzwaarst. Zo makkelijk als de hapjes erin gingen, zo makkelijk kwamen de kilo’s eraan. En elke keer zei ik: ‘Volgende week ga ik écht beginnen’, Tot ik ervoor ging met Skinnyminds. Inmiddels ben ik al een jaar op gewicht, en van het slank zijn geniet ik nog iedere dag. Ik sta lachend voor de spiegel. Maatje 38? Dat had ik nooit durven dromen.

Astrid (-19 kilo)

De grootste verandering die SKM mij heeft gebracht denk ik is dat ik mezelf weer de moeite waard ging vinden en véél liefdevoller naar mezelf ben geworden. Het moest altijd beter, sneller en perfecter bij mij. Nu is dat veel beter in balans. Doordat ik mezelf liefdevoller ging behandelen had ik minder drang naar comfortfood en lukte het me om me aan mijn plan te houden, want ik was het WAARD om dat te doen!

Claudia (-10 kilo)
online cursus

Hier bestaat de cursus uit:

video-cursus

16 lessen en video's 

Je krijgt zes modules over de beste strategieën en tips over het ontwikkelen van een slanke mindset. Bekijk de video's in je eigen tijd, levenslang toegankelijk.

Persoonlijk werkboek

Je krijgt een persoonlijk werkboek waarin je de opdrachten maakt en waarmee je altijd een goed naslagwerk hebt om even terug te kijken als je dat nodig hebt.

Wekelijkse e-mails

Wekelijks wordt je gemotiveerd en geactiveerd door concrete en aantrekkelijke emails. Dat is heel effectief: je wordt zo herinnerd aan je doel.

Community + app

Je krijgt toegang tot de Skinnyminds community. Dat is altijd een fijne plek voor tips, advies, inspiratie, en leren van elkaars ervaringen. Alles is te bekijken in de speciale app
Direct toegang

In 6 weken doorlopen we deze modules:

module

Module 1: Wat is mindset en waarom is het zo belangrijk?

Voor een slanke mindset is het belangrijk te stoppen met denken en doen als een dikker persoon, of als iemand die aan de lijn is. Je start met denken én doen als een slank persoon. In deze module:

- Kom je erachter wat jou tegenhoudt bij het afvallen

- Hoe mindset ontstaat en hoe je het kunt veranderen

- Krijg je inzicht in je levensverhaal qua gewicht & mindset

- Reken je af met dieetwoorden en dieettaal

module

Module 2: Afvallen kun je leren

Welke gedachten zijn typerend voor jou als je aan het afvallen bent en hoe buig je dit om naar een slanke mindset. In deze module:

- Leer je het verschil is tussen een fixed en growth mindset 

- Kom je erachter hoe je een effectieve growth mindset kunt ontwikkelen

- Welke rol je gedachten spelen bij het afvallen en maken van eetkeuzes 

- Krijg je een oefening waarmee je je bewust wordt van je gedachen en gedrag

module

Module 3: De kracht van doen

Deze week, waarbij dóen centraal staat, willen we je graag laten zien dat je slanker voelen niet zoveel te maken heeft met je gewicht. Het heeft vooral te maken met wat je doet. In deze module:

- Leer je effectieve (inspannings)doelen stellen

- Krijg je een oefening die je helpt om een besluit te nemen & er echt voor te gaan

- Kom je erachter wat je kunt doen als veranderen moeilijk en eng is 

- Neem je onprettige gevoelens en onzekerheden mee onder je arm

module

Module 4: Positieve mindset creëren

Deze week gaat het over het voeden van die positieve mindset rondom afvallen en eten. Je eigen gedachten zijn de drijvende kracht achter je patronen. In deze module: 

- Leer je relaxed afvallen met het eten waar jij van houdt

- Ontdek je een effectieve techniek waarmee jij een positieve mindset kunt voeden

- Kom je erachter wat je kunt doen tegen onweerstaanbare eetdrang

module

Module 5: Leren omgaan met tegenslagen

Relaxed afvallen en het veranderen van je mindset gaat niet zonder vallen en opstaan. Deze week leren we je verschillende technieken om op te staan na een tegenslag. In deze module:

- Leer je de techniek van het loskomen van je gedachten: defuseren

- Ga je oefenen met relativeren, fouten (durven) maken en accepteren

- Ontdek je waarom hulp en feedback vragen een belangrijke vaardigheid is om op te staan na een tegenslag.  

module

Module 6: Wat gaat goed en hoe ga je verder?

Een slanke mindset gaat hand in hand met hoop en optimisme. Je kunt het blijven voeden door stil te staan bij je echt wilt en een nieuw, slank verhaal te schrijven. In deze module: 

- Leer je stil te staan bij wat goed gaat en je successen te vieren

- Ga je een mind(re)set inplannen om stil te staan bij je waarden

- is het tijd om jouw nieuwe verhaal te schrijven mét je slanke mindset.

Wil jij positiever denken over afvallen en meer genieten?

Wil jij die kilo's echt verliezen, voor altijd? 

99,-

Cursus slanke mindset

In deze cursus ga je regie pakken, positiever denken en meer geloven in jezelf.  Je leert hoe jij een slanke mindset ontwikkelt, zodat jij straks een van die geluksvogels bent die slank wordt én blijft zonder frustratie.

  • In 6 weken verandert je mindset rondom eten en afvallen
  • Met 18 lessen en concrete opdrachten die je direct verder helpen
  • Wekelijkse e-mails, video's en een persoonlijk werkboek
  • Kookinspiratie met heerlijke recepten Van XL naar S
  • Extra downloads zoals e-books, checklists en unieke opnames
  • Krijg een slanke mindset: afvallen voelt niet meer als afzien of streng zijn

Voordelen van de community

Wij zien vaak dat mensen die willen afvallen in hun eentje gaan ploeteren - ze zien afvallen als iets wat ze zelf moeten kunnen, alleen moeten doen, als een individueel proces. Maar... in je eentje gemotiveerd blijven en de focus houden op je doel is een moeilijke opgave.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Wij geloven dat je succesvoller afvalt door in contact te zijn en te blijven met anderen. Door je proces te delen. En door steeds nieuwe inspiratie op te doen en kennis te vergaren. Bijvoorbeeld door nieuwe artikelen te lezen en video's te bekijken.

Tot 3 x succesvoller

Support en contact met gelijkgestemden blijkt ook uit onderzoek een belangrijke succesfactor voor verandering. Het is bewezen dat je kans op succes tot 3x groter is als je afvallen doet met support van gelijkgestemden. Vanuit deze visie hebben wij de Skinnyminds community opgericht – een plek waar je terecht kunt voor antwoorden op al je vragen, die confrontatie en dat fijne steuntje in de rug. Dat is super effectief!

Inspiratiedatabase met nieuwe artikelen, video's & recepten

In de community krijg je steeds nieuwe inspiratie. Je kunt enorm veel kennis vergaren over eetgedragsverandering. Bijvoorbeeld door nieuwe artikelen te lezen en video's te bekijken in onze uitgebreide inspiratiedatabase.  Of door nieuwe recepten uit te proberen van andere leden en de Van XL naar S recepten van Mieke.

Doe mee met duizenden andere deelnemers in de community

Inmiddels heeft onze community al vele duizenden leden. De één is actiever dan de ander, maar allemaal hebben ze hetzelfde doel: regie pakken op het eigen eetgedrag. De baas zijn over je eigen gewicht. En vooral tevreden te zijn met jezelf, je keuzes, je lichaam!


mindset-cursus

arrow_drop_up arrow_drop_down