arrow_drop_up arrow_drop_down
Maria (-29 kg) van XXL onderbroeken naar afvalcoach

Maria (-29 kg) van XXL onderbroeken naar afvalcoach

Van sportief naar eten op de bank

Hoe ik ben aangekomen dat weet ik niet zo goed. Het gebeurt gewoon, het is  erin geslopen. Gezellig in de avond op de bank met een filmpje en een puntje brie. En daar hoort natuurlijk dan ook wel een glaasje wijn bij. Ook at ik wel uit verveling. Ik bleef steeds maar naar de keuken lopen en ja het is heel simpel eigenlijk, dan word je dik. Vroeger was ik heel sportief, deed ik veel aan wedstrijdzwemmen en was ik actief met scouting. Ook deed ik aan scouting. Ik had een super mooi zandloperfiguur, lekker gespierde schouders van het vele zwemmen. In die tijd kreeg ik ook een heleboel meiden blaadjes onder ogen en daar is het eigenlijk misgegaan.

“Ik kan alles eten en ik kom niet aan!”

Wat ik vaak in die meiden blaadjes zag was dat er hele dunne meiden zoals ik zeiden: “Ik kan alles eten en ik kom niet aan!”. Nou dat heb ik dan ook wel toch?, zei ik tegen mezelf. Ik ben hartstikke dun. Ik was toen een jaar of 17. Je ziet het niet, maar geleidelijk aan blijkt dat helemaal niet waar te zijn. Dat vind ik wel vals van die blaadjes hoor. Vervolgens ging ik op mezelf wonen en kwam ik ook aan. Ik wist namelijk helemaal niks van koken toen en schepte grote porties op. Veel macaroni en weinig groente. De verhoudingen waren zoek. En als je toch op jezelf woont, dan kies je wat lekker is niet wat moet van mams. En lekker is lang niet altijd gezond, helaas.

XXL onderbroeken?

Op een gegeven moment was ik bij de zeeman om nieuwe onderbroeken te kopen. Ik stond toen bij de XXL te kijken. Echt die twee X-en. Dat was het moment waarop ik dacht: nee dit wil ik niet. Ik ben me toen omgedraaid en heb me thuis gelijk ingeschreven voor het coachplan.
Geen twijfels gewoon hopsakee!

Je moet afvallen voor jezelf

De coachgroep heeft me zoveel geholpen. De band die je in korte tijd opbouwt met eigenlijk wildvreemden, dat is heel speciaal en bijzonder. Iedereen daar maakt mee wat jij ook meemaakt. Het is zo fijn om gewoon te kunnen delen waar je tegenaan loopt. Je krijgt daar hele mooie, soms ook wel pijnlijke, inzichten van. Toch werkt het afvallen alleen als je het voor jezelf doet. Je eigen paadje, je eigen doelen voor ogen hebben. Je moet niet afvallen voor de groep, want op een gegeven moment is die er natuurlijk niet meer.
maria-29-kilo-afvallen
Bij sommige dingen die in het coachplan behandeld worden, zat ik soms echt met tranen in mijn ogen. Dan ging het zo diep in op je pijnpunten, maar dat is juist wel goed. Mijn belangrijkste eyeopener zat al vrij vroeg in het coachplan. “Als honger niet je werkelijke probleem is, is eten niet de oplossing.” Als ik me verveel dan moet ik niet gaan eten, maar dan moet ik gewoon iets anders gaan doen. Ik voel me nu fysiek en mentaal zo anders als voorheen. Het coachplan werkt door in meer dan alleen maar het eten.

Nu zelf coach

Ik vond het heel mooi hoe mijn coach mij heeft geïnspireerd tijdens het volgen van het coachplan. Dus ergens wilde ik daar wel iets mee doen, maar ik wist het nog niet helemaal
zeker. Toen had ik mijn coach een berichtje gestuurd: “Denk jij dat dat wat voor mij is?”. Zij vond dat heel grappig, dat ik dat berichtje stuurde, want ze wilde dat eigenlijk zelf aan mij voorstellen. Ik dacht nou dat is mooi dan, dus ik heb me gelijk ingeschreven voor het webinar.
Tijdens het webinar heb ik me ingeschreven voor de coachopleiding. Ik vind het coach-zijn echt geweldig! Het wordt me ook duidelijk hoe ver ik eigenlijk al ben gekomen. Ik kan
dan nu met een soort helikopterview naar mezelf terugkijken.

Het coachplan zou ik eigenlijk aan iedereen wel aanbevelen, ook voor mensen die niet per se te zwaar zijn. De reclamewereld heeft tegenwoordig zoveel negatieve invloed op je koop- en eetgedrag. Die mindset wordt bij Skinnyminds helemaal omgegooid, waardoor je weer normaal kan omgaan met eten. Eetrust, dat is me heel waardevol geworden.
Interesse in ons 6-maanden coachplan? Klik hier voor meer informatie.
Over de schrijver
Reactie plaatsen