Kom nu uit je DIP

Stop met Denken In Problemen,

krijg super motivatie én

bereik vol energie je doelen,.
Jij wordt slank voor altijd!

Ontdek welke strategieën je kunt inzetten als het afvallen even niet lukt, je de regie of motivatie kwijt bent, het moeilijk vindt om te starten of je gezonde gedrag vol te houden.

Want we herkennen het allemaal....

Je begint met het voornemen om af te vallen, gezond en fit te worden. En je gaat er helemaal voor: jezelf aanpakken, nooit meer kansloos zakken chips naar binnen werken, niet meer te veel wijn drinken. Ook lethargisch op de bank hangen past niet meer bij jou. De nieuwe, slanke jij is opgestaan.


Een fantastisch gevoel.

Gemotiveerd tot op het bot, voel je de energie bruisen en kun je je eigenlijk niet voorstellen dat het ooit nog anders wordt.


Maar dan…
Drie weken later zijn de meeste mensen alweer gestopt.

De werkelijkheid haalt je sneller in dan gedacht. Voordat je het wist had je stress op je werk, gedoe met je partner en verdiende je wel wat lekkers. Of je dronk toch wat wijntjes op een borrel en toen je thuiskwam at je ook nog drie crackers omdat je echt honger had en de dag erna kon je je niet inhouden omdat je brakke lijf schreeuwde om vettigheid en chips.

Maar morgen, morgen pak je het wel weer op.....

null


Afvallen gaat zelden alleen over gewicht verliezen!

Heel vaak meegemaakt

Ik weet niet precies hoe vaak ik dit meegemaakt heb in mijn leven, maar mijn gestrande hele of halve afslank-pogingen zijn zeker niet op twee handen te tellen. Het gekke is dat ik op veel gebieden in mijn leven gezegend ben met behoorlijk veel veerkracht.
Na een tegenslag op m’n werk, accepteer ik vrij snel de realiteit, denk ik in oplossingen en doe ik wat nodig is.

Maar qua afvallen en gewicht, leek ik wel een ander persoon. Een tegenslag werd groter en groter in m’n hoofd, bepaalde m’n gevoel (rot), met als gevolg dat ik m’n goede eetgedrag van de dagen ervoor al snel weer vergat: “Zie je wel, chocola, dat kan ik niet weerstaan, weer mislukt dat afvallen, dat streefgewicht bereik ik nooit, vroeger ging alles veel makkelijker, slanke mensen hebben geluk, het lukt me niet”
Die stemmen wonnen het in m’n hoofd.


Geen goede strategie

Als je dit herkenbaar vindt, dan denk je misschien (net als ik vroeger) dat het ligt aan je motivatie. Dat je het misschien niet graag genoeg wilt. Dat je te veel van het goede leven houdt.
Daar geloof ik niet in.

Ik wílde wel altijd graag afvallen…..
…..ik had alleen geen goede strategie. 


Ik zag het afvallen als een nieuw, fantastisch project waarin ik met mijn grootse aanpak, ongekende successen zou bereiken; onherkenbaar aantrekkelijk en fit zou ik worden.
En dat min of meer zonder moeite of pijn.

En als het dan tegenviel en ik toch te veel at, dan voelde dat als een mislukking. Dan strandde m’n project en had ik er al snel geen zin meer in. 

Van project-denken naar waarde-denken

Het punt is: je gewicht, je eetpatroon en je conditie is helemaal geen opzichzelfstaand project met een kop en een staart. Het is niet iets wat lukt of mislukt. Het is een proces! Je gewicht is werk in uitvoering, dat bovendien vaak verband houdt met andere zaken in je leven.

Goed voor jezelf en je lichaam zorgen, een gezond gewicht hebben en fit zijn, zijn waarden. Die geven richting. En zijn altíjd belangrijk in je leven. Wat er ook gebeurt. Tja, en iedereen krijgt nu eenmaal wel eens te maken met tegenslagen.

Het is dus zaak, de veerkracht die je misschien wel hebt in andere aspecten van je leven, voortaan ook in te zetten als het gaat om afvallen, eetgedrag en gewicht. Wil je echt slank worden én blijven, dan is beter omgaan met DIP-jes een onmisbare vaardigheid.

Het blijkt heel eenvoudig

Leanne (psycholoog bij Skinnyminds) en ik hebben de afgelopen tijd onderzocht wat er precies gebeurt in een dip en hoe je er sneller weer uitkomt. En dat niet alleen, we hebben ook gekeken hoe je voorkomt dat je in een volgende dip beland. De resultaten hebben we omgezet in een nieuwe aanpak.  We hebben twee technieken met elkaar gecombineerd. Samen leiden ze tot een verbluffend resultaat. Heel eenvoudig toe te passen én absoluut effectief.
Je stopt met Denken in Problemen (DIP) en je start met Denken in Mogelijkheden (DIM). En dat doe je stap voor stap volgens het SAFE-stappenplan.


Het werkt fantastisch!

Ik heb deze nieuwe aanpak natuurlijk eerst zelf uitgeprobeerd, dat doe ik altijd.
En het werkt fantastisch! Sinds het ontwikkelen van deze cursus, ben ik niet meer weggezakt in een DIP, ondanks tegenslagen en gedoe dat wel degelijk op mijn pad kwam.

En dat geldt niet alleen voor mezelf. Ook mijn collega's hebben het toegepast, zijn heel enthousiast én al kilo's kwijt na maandenlang stilstand.

De compleet nieuwe aanpak geeft je rust en biedt nieuwe kansen. Kansen om (op)nieuw, slank eetgedrag te kiezen én een leuker leven te leiden. Het geeft je een soort helikopterview over wat er precies allemaal speelt achter je DIP. 

Je krijgt het (vernieuwde) besef dat eerlijk naar jezelf zijn altijd de eerste stap is. Je ontwikkelt de moed en het zelfvertrouwen om echt voor jezelf te kiezen. Voor het eetgedrag, het gewicht, de levensstijl én het leven dat jij wilt. 

Alleen achten, negens en tienen in je hele leven, zeg maar.


Dus: in deze cursus leer je wat je doet

 • Als je echt wilt afvallen, maar steeds niet doorzet
 • Na het zoveelste feestje waarop je losgegaan bent
 • Als je steeds weer naar de kast loopt (terwijl je je nog zo voorneemt dat niet te doen)
 • Als je heel graag wilt ingrijpen, omdat de kilo's oplopen (en het lukt je maar niet)
 • Als je niet lekker in je vel zit en dit zijn weerslag heeft op je eetgedrag

Oftewel: wat je doet als je in een DIP zit!


De crux: kies SAFE

S = Stop de tijd: erken je DIP en sta stil bij wat je denkt, voelt en wilt
A = Accepteer je realiteit & je verantwoordelijkheid: wees mild en pak regie
F = Flow: richt je op je waarden en doelen met jouw talenten
E = Experimenteer en leer: Jij gaat het DOEN

Resultaat: jij wordt slank, blijft slank en bent tevreden met je keuzes; met jezelf!

Deze cursus helpt je om je eetgedrag los te koppelen van andere aspecten in je leven, om goed voor jezelf zorgen te zien als waarde die altijd belangrijk voor je is en om met energie in actie te komen op alle fronten (ook al voelt dat eng of moeilijk). Bovendien herken je ‘trigger situaties’ steeds beter en daarmee voorkom je een terugval in je eetgedrag. Dat betekent dat je op den duur minder eetdrang ervaart en gelijkmatiger eetgedrag kiest. En dat je weet hoe je altijd weer de regie terugpakt. Daarmee blijf je op gewicht of val je af!

Je krijgt het gewicht én het leven dat jij wilt. 

Succes,
Mieke

Ja, dat wil ik

Zij zijn al slank

Je gaat naar jezelf kijken en dat is wel confronterend en soms verdrietig. Hoe kan het dat ik zulke slechte keuzes voor mezelf maak? 

Ik besloot mezelf op de eerste plaats te gaan zetten. Doordat ik die afspraak zo duidelijk maakte met mijzelf (en mijn zoon als getuige), is er geen terugval geweest. Doen en doorgaan. Ik kwam steeds dichter bij mezelf kwam en maakte eindelijk keuzes die goed voor mij waren. Ik voel me fantastisch!

vrouw-17-kilo-afvallen
Anneke(-16,9 kilo)

 In 2018 was ik op mijn allerzwaarst. Zo makkelijk als de hapjes erin gingen, zo makkelijk kwamen de kilo’s eraan. En elke keer zei ik: ‘Volgende week ga ik écht beginnen’, Tot ik ervoor ging met Skinnyminds. Inmiddels ben ik al een jaar op gewicht, en van het slank zijn geniet ik nog iedere dag. Ik sta lachend voor de spiegel. Maatje 38? Dat had ik nooit durven dromen.

Astrid (- 19 kilo)

Ik werd super enthousiast en gemotiveerd van de workshop met online lessen. Wat was dit concreet en positief. Bijna de helft van mijn leven was ik op het gebied van eten aan het dippen (denken in problemen).  Ik was altijd gefocust op het getal op de weegschaal. Nu focus ik me op het maken van goede keuzes en niet meer op dat stomme ding. Dat werkt zo goed voor mij!

Marieke (-16 kilo)

16 video's

In de video's bij de lessen legt Mieke de theorie heel toegankelijk en prettig uit. Elke week krijg je nieuwe video's en lessen. Je krijgt bovendien een audiofile met een meditatieoefening

18 online lessen

Elke week bevat verschillende online lessen met concrete opdrachten die je maakt in je eigen tijd. In de cursus hebben we twee technieken samengevoegd Het van DIPPEN naar DIMMEN model en het SAFE stappenplan dat wij ontwikkeld hebben. Jij gaat gestructureerd en effectief aan de slag.

Wekelijkse emails

Wekelijks wordt je gemotiveerd en geactiveerd door concrete en aantrekkelijke emails. Jij blijft bij de les.

Eigen werkboek

Je krijgt een persoonlijk werkboek waarin je de opdrachten maakt en waarmee je altijd een goed naslagwerk hebt om even terug te kijken als je dat nodig hebt. 

Wil jij positiever denken over jezelf en je mogelijkheden?

Wil jij die kilo's echt verliezen, voor altijd? 

Doe mee en leer nú echt doorzetten.

€99,-

Cursus kom uit je DIP

 • Zet in 4 weken de knop om en val succesvol af
 • Nieuwe motivatie als het afvallen even niet lukt
 • Lid van de community met support van gelijkgestemden
 • 16 lessen en opdrachten die je direct verder helpen
 • Wekelijkse e-mails, video's en een persoonlijk werkboek
 • Inspiratiedatabase met exclusieve artikelen en video's
 • Kookinspiratie met heerlijke recepten Van XL naar S
 • Extra downloads zoals e-books, checklists en unieke opnames
 • Voordelen van de community

  Wij zien vaak dat mensen die willen afvallen in hun eentje gaan ploeteren - ze zien afvallen als iets wat ze zelf moeten kunnen, alleen moeten doen, als een individueel proces. Maar... in je eentje gemotiveerd blijven en de focus houden op je doel is een moeilijke opgave.

  Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

  Wij geloven dat je succesvoller afvalt door in contact te zijn en te blijven met anderen. Door je proces te delen. En door steeds nieuwe inspiratie op te doen en kennis te vergaren. Bijvoorbeeld door nieuwe artikelen te lezen en video's te bekijken.

  Tot 3 x succesvoller

  Support en contact met gelijkgestemden blijkt ook uit onderzoek een belangrijke succesfactor voor verandering. Het is bewezen dat je kans op succes tot 3x groter is als je afvallen doet met support van gelijkgestemden. Vanuit deze visie hebben wij de Skinnyminds community opgericht – een plek waar je terecht kunt voor antwoorden op al je vragen, die confrontatie en dat fijne steuntje in de rug. Dat is super effectief!

  Inspiratiedatabase met nieuwe artikelen, video's & recepten

  In de community krijg je steeds nieuwe inspiratie. Je kunt enorm veel kennis vergaren over eetgedragsverandering. Bijvoorbeeld door nieuwe artikelen te lezen en video's te bekijken in onze uitgebreide inspiratiedatabase.  Of door nieuwe recepten uit te proberen van andere leden en de Van XL naar S recepten van Mieke.

  Doe mee met duizenden andere deelnemers in de community

  Inmiddels heeft onze community al vele duizenden leden. De één is actiever dan de ander, maar allemaal hebben ze hetzelfde doel: regie pakken op het eigen eetgedrag. De baas zijn over je eigen gewicht. En vooral tevreden te zijn met jezelf, je keuzes, je lichaam!

  Ik had al eens eerder een poging gewaagd met Skinnyminds maar toen stond ik er niet voor de volle 100% achter. Nu dacht ik, na lang wikken en wegen, oké ik ga er helemaal voor. Dat houdt ook in: actief zijn in de community! En wat bleek? Dat helpt echt!

  Mijn mindset is compleet veranderd en ik ben in de corona tijd al 8 kilo kwijt!

  Charissa (-10 kilo)

  Mijn oudste dochter kreeg leukemie. Een behandeltraject van twee jaar volgde. Dit was een bijzonder zware periode waarin ik aan het overleven was. Ik zocht troost in lekkere dingen en zo kwamen de kilo’s er nog sneller bij. Ik voelde me echt ongelukkig, maar ik had toen niet het vermogen om er wat aan te doen. Ik heb vaak gedacht: hoe mooi zou het zijn als ik 30 kilo zou afvallen… maar tegelijkertijd dacht ik… dat lukt me toch nooit… En kijk nu: -30 kilo, een gezonde dochter, een gezond lichaam én een gezonde eetrelatie!

  Janneke (-30 kilo)

  Vroeger viel ik altijd stiekem in mijn eentje af, nu ging ik ervoor! Mijn coachgroep en de community  waren een opluchting, want nu hoefde ik me niet meer te schamen.

  Het plan was goed opgebouwd, af en toe worstelde ik ergens mee of liep ik ergens tegenaan en dan kwam precies daarna een opdracht die dat probleem aanpakte. 

  Claudia (-12 kilo)
  arrow_drop_up arrow_drop_down