arrow_drop_up arrow_drop_down
Ilja (-18 kilo) viel af met elke dag chocola!

Ilja (-18 kilo) viel af met elke dag chocola!

“Ik ben een echte snoeper. De tussendoortjes dat is mijn moeilijkste punt.” Toch is het Ilja gelukt om 18 kilo af te vallen met elke dag chocola eten. Dit is haar succesverhaal.

 

Ik vond het niet leuk hoe ik eruit zag

Ik was altijd wel een paar kilo's te zwaar, maar ik compenseerde het velen zitten tijdens mijn werk met de sportschool. Zo hield ik mijn gewicht goed in de hand. Ik was ook echt niet iemand die de hele tijd aan het diëten was. Echter toen mijn man een hernia kreeg, is de gewoonte van naar de sportschool gaan eruit gevallen. Ik kwam ineens wel zo'n 10 kilo aan. Daar ben ik de jaren erna ook niet meer vanaf gekomen.

Vorig jaar heb ik een sabbatical genomen van mijn werk. Toen ging ik echt goed nadenken over wat ik in de toekomst wilde doen. Tijdens mijn sabbatical zag ik een foto van mijzelf voorbij komen en ik dacht nu heb ik toch de tijd en de rust, nu ga je ook maar eens iets aan die kilo's doen. Ik vond het  echt niet leuk hoe ik er toen uitzag.

Toevallig kwam er een mail voorbij van de gratis workshop en die heb ik toen gevolgd. Daarna kreeg ik een mail over het 6 maanden coachplan. Daar twijfelde ik wel over, omdat ik dacht dat dat hele groepsgebeuren niks voor mij zou zijn. Toch ben ik met het coachplan begonnen, vooral omdat ik wel de rust en tijd had die ik normaal gesproken niet zou hebben. Ik ging het toch maar proberen.

 

Het werd steeds makkelijker

Ondanks mijn twijfels had ik een super leuke groep en een prettige en behulpzame coach. De eerste weken van het programma, waarin je een beeld maakt van waar je naartoe wilt, hebben me echt heel erg geholpen. Toen ik aan het begin de lijn voor mezelf had neergezet, werd het steeds makkelijker. Ik merkte dat ik heel makkelijk in een ander patroon kwam. Dit kwam denk ik doordat ik natuurlijk al mijn rust had genomen door de sabbatical en daar paste dit coachplan heel goed bij. Ik was al niet meer druk in mijn leven, waardoor het allemaal net even wat makkelijker ging.

 Door corona zagen veel minder mensen mijn gewichtsverlies. Je bent voornamelijk alleen online te zien. Ik kreeg soms wel te horen dat mijn gezicht smaller was, de rest zie je natuurlijk niet. Dat vind ik toch wel jammer, ik moest het zonder die stimulans doen. Daar heeft de groep echt heel erg bij geholpen.

 

 Chocola is mijn geheime wapen

Nu, na het coachplan, heb ik een basisritme van eten. Voor mij zijn de avonden het moeilijkst, omdat ik voornamelijk van de tussendoortjes ben. Door het coachplan heb ik geleerd om niet meer toe te geven aan die impulsen. En dat is wel een belangrijke verandering. Het waren gewoontes waar ik me toentertijd niet eens bewust van was, waar ik me dan nu wel bewust van ben. En ik zet ook heel netjes mijn 10.000 stappen per dag. Zo hoef ik ook niet een belachelijk laag aantal calorieën te eten en dat helpt mij ook weer. En ik ben een echte volgeling van Mieke met mijn chocolaatje per dag. Dat is mijn geheime wapen. Alle lekkere dingen zijn er helemaal niet uit.

Ik blijf mijn rust pakken en ik heb ook op een tegeltje laten zetten: “wie vaker stil staat, gaat een stuk sneller”. Dat is echt nodig om mentaal verder te kunnen komen en dat heeft ook weer effect op je eetgedrag. Mensen die de tijd ervoor hebben, zou ik het coachplan zeker aanbevelen. Neem rust in de hectiek en je presteert gewoon veel beter.

 

Interesse in ons 6-maanden coachplan? Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen