arrow_drop_up arrow_drop_down
Hulp bij online afvallen - video’s, apps en meer

Hulp bij online afvallen - video’s, apps en meer

We kunnen allemaal wel eens hulp gebruiken bij het afvallen. Soms is het moeilijk om dat in je directe omgeving te vinden. Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet, die jou (online) kunnen helpen met afvallen.

 

Video's

 • Abbey Sharp: Deze diëtiste deelt goede voedingsinformatie door middel van verschillende soorten content op Youtube. Ze doet ‘what I eat in a day' en reactie video's. Ook houdt ze rekening met de opkomende trends.
 • Sarah's Day: Sarah is een jonge vrouw, een tijdje terug bevallen van haar eerste kindje en maakt samen met haar vriend ook vlogs. Daarnaast is ze nu bezig met een ‘body comeback' van haar zwangerschap. Ze weet veel over fitness en voeding, maar niet al haar claims zijn wetenschappelijk onderbouwd. Wel deelt ze veel nuttige informatie die kan helpen bij het afvallen op het gebied van voeding en fitness.
 • Greg Doucette: Als je eenmaal gewend bent aan zijn persona stem levert Greg veel wetenschappelijk onderbouwde informatie op het gebied van afvallen. “Calories in, calories out” zegt hij altijd. Hij heeft veel recepten gebaseerd op voeding met weinig calorieën, maar wat wel lekker is. Probeer zeker eens zijn famous French Toast. Hij was vroeger een bodybuilder dus weet ook veel af van fitness. 
 • Obese to beast: Deze jongeman is van 400 pounds naar 200 pounds gegaan. Hierbij vertelt hij zijn struggles met zijn obesitas en zijn struggles nu hij is afgevallen. Hij voelt zich zelfverzekerd in zijn nieuwe lichaam, ook al heeft hij veel losse huid. Ondanks dat hij zelf weinig wetenschappelijk af weet van voeding, geeft hij wel veel goede informatie. En hij is ook het daadwerkelijke bewijs dat het werkt.
 • Blogilates: Cassey is al jarenlang een fitness instructeur vooral gebaseerd op pilates workouts. Ondanks dat ze niet altijd de beste voedingsinformatie geeft, zijn haar workouts echt ‘to die for'. Deze zijn gratis op Youtube te vinden. 

 

Apps

 • MyFitnesspalNeem het heft in eigen handen. Tel calorieën, ontleed ingrediënten en houd activiteiten bij met MyFitnessPal.
 • LifesumDe digitale zelfzorgapp waarmee je je gezondheids- en gewichtsdoelen behaalt door beter te eten. Vind een voedzaam dieet dat past bij je levensstijl en voedselvoorkeuren. Neem de controle over je dagelijkse gewoontes met een van de vele voortdurende diëten.
 • My Diet Coach – Deze app helpt met het vinden van je interne motivatie, om op koers te blijven, om gezonde leefstijlaanpassingen te maken. Daarnaast helpt het je ook om ‘food cravings' te vermijden, luiheid te voorkomen en nog veel meer andere afval moeilijkheden te overkomen.
 • EetmeterJe krijgt te zien hoeveel voedingsstoffen en calorieën je binnenkrijgt en je kunt bekijken in hoeverre je eet volgens de Schijf van Vijf. Je krijgt direct advies op maat. Je kunt je gewicht bijhouden met een ingebouwde BMI-meter.
 • De Mindfulness App – Een geweldige tool voor iedereen die meer aanwezig wil zijn in hun leven! Bekijk hier onze blog over mindful eten.

 

Skinnyminds

Ook bij Skinnyminds kunnen wij je online helpen met afvallen. Hiervoor bieden wij verschillende programma's aan. Kijk hieronder welke er bij jou past!

Met ons 10-stappen coachplan val je in 6 maanden significant af! Onze succesformule is bewezen effectief om af te vallen én om je eetgedrag blijvend te veranderen: je gaat minder emo-eten, bent minder gevoelig voor externe verleidingen én minder gericht op lijnen (bron: onderzoek HvA).

Maar dat niet alleen: regie pakken werkt positief door op veel meer gebieden in je leven. Je voelt je krachtiger, aantrekkelijker en bent zelfverzekerder. Je kiest beter voor jezelf op alle vlakken!

Het coachplan is geschikt voor mensen zoals jij en ik; levensgenieters met zelfinzicht. Die ook vinden dat het leven niet bedoeld is om af te zien, die houden van een goed glas wijn en stuk chocola. En die best weten dat er ergens iets moet veranderen om die extra kilo's kwijt te raken. Dus: wil jij niet alleen op worteltjes knagen en nu een keer voorgoed afvallen? Een slanke mindset krijgen? Regie op je (eet)gedrag pakken? Bekijk hier alle informatie over het coachplan.

 • Cursus

Met onze 6-weekse cursus ontdek je hoe je regie pakt op je eigen eetgedrag. En regie zorgt ervoor dat je je beter over jezelf voelt. Je hebt meer energie, bent gezonder en voelt je krachtiger en aantrekkelijker. Je draagt de kleding die je leuk vindt, kijkt positief in de spiegel en bent niet meer zo bezig met al dat lekkers dat je niet mag. Sterker nog: je geniet veel meer van lekker, gezond en slank eten.

Dus: wil jij ook stoppen met lijnen en starten met relaxed genieten én slank worden? In 6 weken maak je met deze online cursus de perfecte start. Pak regie: word slank! Bekijk hier alle informatie over de 6-weekse cursus.

 • Themacursus

Wij bieden drie verschillende themacursussen aan:

 1. Slank uit gewoonte: Met kleine stapjes je dagelijkse gewoonten slim aanpassen, je omgeving aanpassen, je brein beïnvloeden val je af. Een strategie bedenken die haalbaar is. En houdbaar. Omdat je nieuwe, slanke gewoontes ontwikkelt en daarmee op den duur onbewust slank gedrag kiest. Díe slimme aanpak is waar deze cursus over gaat.
 2. Stoppen met emotie-eten: In deze cursus leer je afkomen van die hardnekkige eetdrang die maakt dat je steeds naar de kast loopt terwijl je eigenlijk wilt afvallen (of op gewicht blijven)
 3. Kom uit je DIP: Ontdek welke strategieën je kunt inzetten als het afvallen even niet lukt, je de regie of motivatie kwijt bent, het moeilijk vindt om te starten of je gezonde gedrag vol te houden.

Mieke heeft al acht boeken geschreven over afvallen zonder dieet. Ben jij niet zo van lappen tekst op de computer lezen dan zijn deze boeken iets voor jou. Al onze Skinnyminds technieken staan voor je op papier. Bekijk hier welke boeken we hebben.

 • Gratis

Ook bieden wij veel gratis content aan, die je kan helpen met jouw afvalproces!

 1. Gratis workshop: verlies die extra kilo's zonder dieet
 2. Podcast: Het geheim van slanke mensen
 3. Video's: kijk je slank
 4. Receptenboekjes: ebookjes met heerlijke slanke recepten
 5. Inspiratiemail: gratis wekelijks inspiratie in je inbox
 6. Mieke's inzichten: in dit ebook deelt Mieke haar persoonlijke ups en downs als het gaat om afvallen, jezelf accepteren en je doelen bereiken.

Genoeg online te vinden om je te helpen met afvallen. Heel veel succes met jouw persoonlijke (online) afvalproces!

Over de schrijver
Reactie plaatsen