Ik vind sporten niet per sé heel leuk
6 april 2020 
in Bewegen

Ik vind sporten niet per sé heel leuk

Ik vind sporten niet persé heel leuk. Zo, dan is dat maar gezegd. Je hebt van die mensen die het heerlijk vinden, zweten, zich tot het uiterste inzetten, pijn is fijn, dat verhaal. Ik behoor niet tot die mensen. Ik hou van dekentjes op de bank en zitten op terrasjes, al naar gelang het seizoen.

Maar omdat sporten wel goed voor me is, en het me wat ruimte geeft om eens wat lekkers te eten bij al dat bankhangen en terras-hoppen, doe ik het toch. Zoals veel andere dingen die ik doe ook al is het niet persé heel leuk. Zo zet ik mijn wekker 's ochtends om op tijd op mijn werk te zijn, ga ik regelmatig naar de tandarts en haal ik af en toe een zwabber door het huis.

Sporten uitproberen

Dus heb ik verschillende sporten geprobeerd, heb ik een paar jaar op badminton gezeten en verschillende sportscholen gesponsord zonder daar zelf veel te komen. Veel sporten vallen bij voorbaat al af omdat ik bang ben voor ballen die hard op me afkomen en laten dat nou juist de dingen zijn die een cruciale rol spelen bij veel sporten. Jammer joh.

Ook heb ik hardgelopen met een spannende Vlaamse schone die me vurig aanspoorde via mijn koptelefoontje, maar de verslavende roes, die professionele hardlopers me beloofden bleef jammerlijk genoeg uit. Hoe opzwepend de muziek ook was en hoe vriendelijk Evy ook in mijn oor fluisterde hoe fier ze op me was, ik wilde vooral dat het voorbij was. Ik heb Evy de deur uitgezet.

Trainen in de sportschool

Gelukkig heb ik een lief, die houdt van regelmaat en discipline en zo kan het gebeuren dat ik toch al 3 jaar lang 2 keer per week trouw naar de sportschool ga. En hoewel ik elke keer liever thuis op de bank zou ploffen, toch ben ik elke keer weer voldaan als we naderhand fris gedoucht weer huiswaarts keren.

Ook merk ik het effect van het sporten aan mijn lijf, mijn kuiten zijn steviger, mijn conditie wordt beter, ik heb een taille en een kont om U tegen te zeggen. En eerlijk is eerlijk, als ik eenmaal in de sportschool ben, wil ik toch wel mijn best doen. Dus zet ik mezelf doelen, steeds een beetje meer km op de crosstrainer binnen de 30 minuten en met regelmaat weer een gewichtje erbij bij het buikspierapparaat. Het meeste genoegen schep ik in het nèt iets meer kilo's kunnen wegdrukken dan degene voor mij. Het is geen fraaie eigenschap, maar het helpt mij om het een beetje leuk te houden daar.

Elke manier van bewegen is goed

De moraal van het verhaal? Bewegen is goed voor je, dat is geen nieuws, maar hoe je dat doet moet je vooral lekker zelf weten, of je nu gaat voetballen, zwemmen, op de fiets naar je werk gaat, een rondje met de hond loopt, met je kind door de speeltuin rent, struint door de stad op zoek naar dat ene leuke jurkje, waarbij veelvuldig passen ook goed is voor alle spieren, je auto eens een straatje verder parkeert. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar iets doet. En het liefst met een sportmaatje die houdt van regelmaat en discipline. Dan fluister ik wel in je oor hoe fier ik op u ben..

Cherry

Over de schrijver
Sinds 2 jaar ben ik coach bij Skinnyminds. In het dagelijks leven ben ik begeleider van mensen met een beperking en ik schrijf graag columns.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down