Denk jezelf slank

Of je nou denkt: 'Afvallen lukt mij niet', of je denkt: 'Ik kan het wel'. In beide gevallen heb je gelijk. Wat is het verhaal dat jij jezelf vertelt? 

Slank denken betekent dat je sneller en positiever de draad weer oppakt, niet blijft hangen in DIP-pen (Denken In Problemen) en switcht naar DIM-men (Denken In Mogelijkheden).

Denk slank, want dan word je slank!

null

Wil je je vrij voelen in je lichaam en ook zonder frustratie kiezen voor

de lange termijn? Nee zeggen tegen te veel eten? In elke situatie?

Maar is het in de praktijk eerder zo dat......

- Je nog vaak in dieetdenken schiet en afvallen ervaart als 'afzien'

- Je overeet in situaties waarbij je denkt dat je geen keuze hebt

- Je niet gewend bent om alles te mogen maar er niet altijd voor te kiezen

- Je merkt dat een situatie (ruzie, verjaardag, BBQ) nog regelmatig je eetgedrag bepaalt

- Je het moeilijk vindt om oude overtuigingen los te laten ('Afvallen is gewoon niet voor mij weggelegd')

- Je al zoveel geprobeerd hebt.... dus waarom zou dit wel werken? 

"De andere kant van de medaille is regie pakken: zelf verantwoordelijk zijn en bewust kiezen voor de lange termijn, voor je ideaalbeeld. Je weet en beseft dat jij 'nee' in lastige eetsituaties prima kunt verdragen. Jij hebt invloed."nullVroeger had ik best veel slanke mensen in mijn omgeving. En als ik hen al eens vroeg hoe zij zo slank bleven, kreeg ik meestal als antwoord dat ze er niets voor hoefden te doen. Altijd hoorde ik:

‘Ik eet gewoon wat ik wil en ik kom niet aan.’

Jaloersmakend vond ik dat en ook echt niet eerlijk: waarom moest ik altijd opletten? Ik kon absoluut niet alles eten wat ik wilde.


Mijn definitieve doorbraak kwam toen ik ontdekte dat ik mezelf aan het saboteren was met mijn gedachten. Een slanke vriendin op een feestje zei tegen me:   

‘Natuurlijk vind ik de chips die daar staan ook lekker, ik heb er zelfs best zin in. Maar dat betekent niet dat ik ze wil opeten, ik kies nu wijn.’
Alles viel voor mij op zijn plaats. In mijn hoofd stond iets lekker vinden/nodig hebben/honger hebben/zin in iets hebben gelijk aan willen opeten. Maar wel of niet willen eten, is echt iets anders. Dat is een keuze. In elke lastige situatie, waarin je iets lekker vindt of ‘nodig’ hebt, kun je dus nog steeds kiezen voor niet alles willen eten.

In de cursus Denk jezelf slank helpen we je om slank te kiezen in lastige situaties. Je gaat echt anders leren denken over afvallen en keuzes maken. Word weer de baas over je eet- en drinkgedrag,  want slank denken kun je leren!


mieke-kosters-skinnyminds

Mieke: "Niet de situatie bepaalt wat je eet en drinkt, maar je eigen gedachten in de situatie bepalen wat je doet."

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen eetgedrag

Je voelt het zelf ook, zo wil je het niet langer. De tijd van half doen en aanrommelen is voorbij. Jij wilt je echt beter over jezelf en je eetkeuzes voelen, je wilt aantrekkelijk zijn en trots. 

En dus is het tijd. Tijd om de regie terug te pakken, tijd om  die kilo's kwijt te raken, gezonder te eten, vooral minder te eten en meer te bewegen, patronen te doorbreken. 

Switchen van al het lekkers, naar alleen het allerlekkerst.

Oftewel: meer genieten van minder eten. 
Zonder schuldgevoel of strijd.

Alle succesvolle afvallers hebben ooit gekozen ervoor te gaan.
Helemaal.

Niet door het zoveelste dieet te doen, maar door het goed aan te pakken. Effectief en houdbaar voor altijd. 

Dat kun jij ook. En je  hoeft het niet alleen te doen. Ik help je, samen met een team met o.m. een psycholoog, verschillende expert coaches en andere afvallers. Dát is wat je nodig hebt om je patronen te doorbreken en succesvol slank te worden.

Niet langer in je eentje aanmodderen, niet meer verstoppen, maar echt kiezen voor jezelf, voor afvallen. Omdat je dat waard bent. 

Neem het besluit. Pak die regie.
Start met bewust kiezen en meer genieten.

Wij weten waar we het over hebben!

Mieke heeft 7 boeken geschreven over afvallen zonder dieet en is bezig met haar achtste boek. Ze heeft meer dan 300.000 exemplaren verkocht
Mieke is expert in gedragsverandering en maakt samen met haar collega, psycholoog Leanne, de inhoud van de cursus. 
Met Skinnyminds hebben we al tienduizenden vrouwen online getraind en gecoacht.
Het team kan meepraten uit eigen ervaring. Mieke is 18 kilo afgevallen, Ineke 15 kilo en Leanne 30 kilo en allemaal nog op gewicht.
Jij hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Wij hebben onze aanpak, vertaald in 6 stappen. Als jij deze 6 stappen volgt, val je af en blijf je slank.
null

Nog even voorstellen:

Mijn naam is  Mieke, vanaf mijn vijftiende was ik volslank. Een vreselijk woord. Het betekende dat ik altijd wel wat kilo's kwijt wilde. Op mijn vijftiende begon ik met mijn eerste dieet. Ik viel wel af, maar ik kwam ook weer aan.   

Dat jojo-en ging door tot mijn 33ste. Na de geboorte van mijn zoon was ik topzwaar. Ik had geen zin in het zoveelste dieet, maar ik moest toch wat.

Ik besloot mijn slanke vriendinnen eens te observeren en hun eetgedrag te kopiëren. Ik dacht eigenlijk dat ik pech had: 'ik kwam van de wind al aan' en zij geluk. Maar ik kwam er al snel achter dat pech of geluk niets met mijn gewicht te maken had.

Vanaf dat moment besloot ik het anders te doen. Ik stopte met goedpraten en al die smoesjes. Ik bleef gewoon lekker eten: 'Slanke mensen eten ook niet de hele dag worteltjes', ik dronk gewoon wijntjes met vriendinnen, en ik zei nee tegen overeten.
In plaats van  alles willen eten, en het (eigenlijk) niet mogen van mezelf, werd mijn motto: Ik mag alles, ik wil het niet langer, ik wil slank worden.

En dat is het nog steeds.

Dát gevoel van regie én afvallen is fantastisch. En dat werkt door in mijn hele leven. Omdat ik geen dieet heb gedaan, maar gedragsverandering!
Ik stel minder uit, communiceer duidelijker, kom beter voor mezelf op, ik zet beter door, stel beter grenzen. Heerlijk! Dat gevoel gun ik iedereen.

Daarom heb ik mijn aanpak uitgewerkt in verschillende boeken en heb ik de cursus, programma's en events van Skinnyminds ontwikkeld.

Niet omdat iedereen slank moet zijn, maar omdat het zo fantastisch voelt om zelf regie te hebben. Ontdek het zelf!

Start nu met de cursus: Denk jezelf slank

De video-lessen zijn direct toegankelijk via onze online omgeving. Deze zijn gebaseerd op verschillende onderbouwde psychologische theorieën, zoals ACT, RET, TA of NLP. Je volgt de training online, in je eigen tijd via een app of computer. Je leert in 4 modules wat de invloed van je gedachten is op je gedrag, hoe je ander gedrag kiest in een lastige situatie, hoe je stopt met dieetdenken en welk afslanktype jij bent. Krijg inzicht in je eigen overtuigingen en gedrag. En ontdek dat genieten en afvallen heel goed samen gaan. 

Elke maandag live motivatie sessie 

Elke maandagavond om 20.00u organiseren we een live motivatie-sessie voor alle deelnemers aan onze programma's. Via het programma Zoom. In een half uur word je  geïnspireerd en zit je vol motivatie voor de nieuwe week. Jij blijft werkelijk bij de les en stelt je doelen niet langer uit!
Onze coaches in opleiding en expert coach Ineke zijn dagelijks actief in de community om jou verder te helpen. Heb jij een vraag, zij helpen je verder. Ze confronteren je en zijn die stok-achter-de deur. Met goede vragen, en motiverende reacties word jij aan het denken én doen gezet. 
Mieke (oprichtster) geeft elke maand een live masterclass over een thema. Denk aan: flow, growth mindset, zelfdiscipline, emotie-eten. Deze sessies zijn interactief, leerzaam en heel inspirerend. De masterclasses worden gemiddeld gewaardeerd met een 9! Deze mag je dus niet missen. Je blijft geïnspireerd en krijgt nieuwe inzichten waar je verder mee kunt. Ook kan je deelnemen aan andere (extra) online events.
Uit onderzoek blijkt dat je tot 3x succesvoller afvalt als je je omringt met gelijkgestemden met hetzelfde doel. Daar is onze community voor! Je kunt er sparren met andere deelnemers, hulp vragen en inspiratie opdoen. Er is altijd wel iemand die je verder helpt als jij dat even nodig hebt! 
Op het online platform vind je ook onze inspiratiedatabase, boordevol artikelen en video's met antwoorden op al je vragen. Twijfel je ergens over? Vind het antwoord dat je nodig hebt. Daarnaast delen we onze Van XL naar S recepten met je en delen deelnemers onderling super lekkere, slanke recepten. Als je even inspiratie nodig hebt, hier moet je zijn. 

Na het volgen van de cursus....

 • Ben jij 0,5 - 1 kilo per week afgevallen
 • Je valt af en stopt met die strijd met eten: je mag alles, je wilt het het niet
 • Heb je meer zelfinzicht en word je je echt bewust van je patronen
 • Ken je de technieken en oefeningen om in een moeilijke situatie ander gedrag te kiezen
 • Weet je hoe veranderen werkt en hoe je anders omgaat met jouw afslanktype
 • Ben je gestopt met dieetdenken, 'niet mogen' en 'streng zijn' 
 • Heb je de tools om een DIP te herkennen en er op tijd weer uit te stappen
 • Ben je trots op jezelf en voel je je fantastisch: jij hebt regie op je eetgedrag!


Er is nog meer: je krijgt nu tijdelijk 3 EXTRA'S

1. Een e-book van Mieke naar keuze.
Je kunt kiezen uit De Bikini Challenge, En nu word ik slank & De Little Black Dress Challenge.

 2. Twee beweegprogramma's om thuis te doen.
Eentje met oefeningen voor buik, benen en billen
en een Mindfit-programma gebaseerd op Yoga oefeningen.

 3. Gegarandeerd toegang tot Mieke's volgende online power event

Mieke (oprichtster) geeft regelmatig enorm motiverende online events.
Als deelnemer aan de cursus heb jij sowieso een plek voor het volgende power event. 

Het weekend ging ik door met wijn & chips
In 2011 zat ik totaal niet goed in mijn vel. Er speelden wat problemen en dat gaf mij veel stress. In plaats van te kijken naar wat er écht speelde en te zoeken naar oplossingen, begon ik dat nare gevoel te dempen met eten. Zodra het weekend was, dat was voor mij op donderdagavond, trok ik een fles wijn open en at ik daarbij de nodige chips. Zo ging ik het weekend dan door en hoewel ik maandag wel weer ‘gewoon’ kon doen, kwam ik binnen korte tijd toch heel veel aan. Dat is nu allemaal anders én ik ben 17 kilo kwijt!
Annemiek  -17 kilo

Geen smoesjes meer, maar regie!

Een groot verschil met vroeger is, is dat ik nu niet meer hoef te eten om mijn emotie kwijt te raken. Vroeger vrat ik alles op. Nu kan ik het benoemen als ik ergens mee zit. Laatst was er nog een privésituatie waarin het belangrijk was waarin ik mijn gevoelens uitte. In plaats van naar de zak te grijpen, die reep chocola te verslinden of wat glazen wijn achterover te slaan, praatte ik erover met mijn man. Dat is een verandering waar ik heel blij mee ben!

Corina -20 kilo
Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven
Skinnyminds heeft mij echt geholpen, ik ben maar liefst 20 kilo afgevallen. Ik ben nu een slanke den geworden. Ik loop in mijn hoofd alleen nog wat achter en pak nog steeds maat 40 of 42 als ik ga winkelen, maar dat hoeft helemaal niet meer. Ik pas gewoon maatje 36-38. En mijn eetgedrag is volgens het Skinnyminds concept inmiddels ‘onbewust bekwaam’. Ik geniet van het allerlekkerst en blijf slank. 
Eva -25 kilo

Je gaat echt naar jezelf kijken. Hoe kan het dat ik zulke slechte keuzes voor mezelf maak? Ik besloot mezelf op de eerste plaats te gaan zetten. Doordat ik die afspraak zo duidelijk maakte met mijzelf, is er geen terugval geweest. Doen en doorgaan. Ik kwam steeds dichter bij mezelf kwam en maakte eindelijk keuzes die goed voor mij waren. Ik voel me fantastisch!

vrouw-17-kilo-afvallen
Anneke (-17 kilo)

In 2018 was ik op mijn allerzwaarst. Zo makkelijk als de hapjes erin gingen, zo makkelijk kwamen de kilo’s eraan. En elke keer zei ik: volgende week ga ik écht beginnen! Tot ik ervoor ging met Skinnyminds. Inmiddels ben ik al een jaar op gewicht, en van het slank zijn geniet ik nog iedere dag. Ik sta lachend voor de spiegel. Maatje 38? Dat had ik nooit durven dromen.

Astrid (-19 kilo)

De grootste verandering die SKM mij heeft gebracht denk ik is dat ik mezelf weer de moeite waard ging vinden en véél liefdevoller naar mezelf ben geworden. Doordat ik mezelf liefdevoller ging behandelen had ik minder drang naar comfortfood en lukte het me om me aan mijn plan te houden, want ik was het WAARD om dat te doen!

Claudia (-10 kilo)
Uit onderzoek van de HvA onder deelnemers na slechts 3 maanden training en coaching blijkt dat het emotioneel eten al met 44% was afgenomen, het lijngericht eten met 18%, extern eten met 46%, de BMI met 5% en het gewicht met 5 kg.


null

Je hebt nu drie opties:

1. Je kunt niets doen, de situatie laten zoals hij is en het nog langer zelf proberen. Grote kans dat er niks verandert in je gewicht en gevoel over jezelf.
Besef dat je huidige gewicht een logisch gevolg is van je eetgedrag tot nu toe. Je brein is nu eenmaal geprogrammeerd om voor korte termijn gemak en genieten te gaan.
Nu afvallen vergt echt een andere manier van denken én eten. Je hoeft heus niet alles rigoureus anders te doen, je moet wel weten welke kleine stappen essentieel zijn


2. Je laat je leiden door twijfel en onzekerheid. Door gedachten als: 'ik heb al zoveel geprobeerd, waarom zou dit wel lukken. Ik wil geen geld meer uitgeven aan afvallen'. Dat snap ik heel goed. Dat doe je ook niet zomaar. Je moet werkelijk willen veranderen. En bedenk ook eens hoeveel te zwaar zijn en te veel eten je kost. Niet alleen in voedingsmiddelen, ook in het effect op je gezondheid, je kledingkeuzes, en je gevoel. Succesvolle afvallers zijn 100% overtuigd: regie is onbetaalbaar en zeker deze, relatief kleine, investering waard.


3. Of je doorbreekt je eigen patronen en gaat serieus aan de slag met je doelen. Grote kans dat niet alleen je lichaam verandert. Voor jezelf en je doelen kiezen heeft effect op veel meer dingen in je leven. En daar heb je niet alleen zelf wat aan, dat is ook heel fijn voor de mensen in je directe omgeving. Je bent meer zichtbaar, vrolijker en zelfverzekerd.


Het enige wat je nodig hebt om nu te starten met de cursus is een doel en een besluit. Verder niets, we werken samen toe naar het resultaat!

99,-

Cursus Denk jezelf slank

   • Je krijgt 8 weken toegang tot onze actieve community, met de events (motivatiesessies, masterclasses, inspiratiedatabase, chatcoaching, mini-podcasts). Deze toegang kun je na 8 weken altijd verlengen als je dat wilt.
   • Je houdt toegang tot alle modules en video-lessen
   • Je leert om verantwoordelijkheid te nemen
   • Je herkent én doorbreekt je patronen 
   • Je groeit in zelfkennis en doorzettingsvermogen
   • Je voelt je fantastisch als je stopt met dieetdenken
   • Je denkt slank en bereikt je doel!

2 x Beweegprogramma
Een beweegprogramma met oefeningen voor buik, benen en billen. En een programma met yoga oefeningen.
Een e-book naar keuze

Je kunt kiezen uit De Bikini Challenge, En nu word ik slank & De Little Black Dress Challenge.

Toegang tot Mieke's volgende online power event (t.w.v. 79,-)
Mieke geeft regelmatig motiverende online events.
Jij hebt een plek voor het volgende power event. 

"Zo fijn om contact te hebben met mensen die echt begrijpen waar ik tegenaan loop tijdens het veranderen van mijn eetgedrag. Je merkt het verschil als je met mensen praat die hetzelfde doel en dezelfde struggles hebben. Ik heb al hele waardevolle tips gekregen voor mijn moeilijke momenten. Ook de video's en recepten vind ik erg inspirerend, hier put ik veel motivatie en kracht uit!"

May

Samen tot 3x succesvoller

Wij zien vaak dat mensen die wat kilo's kwijt willen in hun eentje blijven ploeteren - ze zien afvallen als iets wat ze zelf moeten kunnen, alleen moeten doen, als een individueel proces. Maar... in je eentje gemotiveerd blijven en de focus houden op je doel is een moeilijke opgave.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Wij geloven dat je succesvoller afvalt door in contact te zijn en te blijven met anderen. Door je proces te delen. Door open te staan voor de vragen van coaches in opleiding (via chat). En door steeds nieuwe inspiratie op te doen en kennis te vergaren. In maandelijkse masterclasses van Mieke, tijdens de maandag-motivatie sessie van Ineke of door nieuwe artikelen te lezen en video's te bekijken. 

Support en contact met gelijkgestemden blijkt ook uit onderzoek een belangrijke succesfactor voor verandering. Het is bewezen dat contact met mede-afvallers je zelfs tot 3 keer succesvoller maakt in het bereiken van je doel. Dit past helemaal bij onze visie: samen afvallen werkt beter dan alleen. 

Vanuit deze visie hebben wij de Skinnyminds community opgericht – een plek waar je terecht kunt voor antwoorden op al je vragen, inspirerende artikelen, die confrontatie en dat fijne steuntje in de rug. Dat is super effectief!