Gedragscoachopleiding Skinnyminds

Help anderen hun droomdoel realiseren

De volgende opleiding start over:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

“Ik ben enorm dankbaar dat ik in het diepe ben gesprongen. Inmiddels heb ik mijn eigen coachpraktijk en werk ik als coach voor Skinnyminds. Hier ligt mijn passie, hier krijg ik energie van."

Peggy - deelnemer coachopleiding

Word een ervaren gedragscoach

De gedrags-coachopleiding van Skinnyminds is een hele praktijkgerichte coachopleiding voor mensen die coach willen worden op het gebied van (eet-)gedragsverandering, met een specialisatie in online & groepscoaching

Wij geloven in leren door denken én doen. Is dat spannend? Ja. Is dat effectief? 100%! Aan de hand van gedegen (online) theorie ga je in de praktijk (onder begeleiding van een persoonlijke supervisor) aan de slag als eet-gedragscoach. Je ontwikkelt in korte tijd alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om mensen professioneel te coachen.

In de praktijk

Karin, één van de deelnemers aan de opleiding, deelt haar ervaringen in deze video >>  

Voor wie

Ben jij coach en wil je ontdekken of online & groepscoaching wat voor jou is? Een diëtiste die zich verder wil specialiseren in gedragsverandering? Ben je gewichtsconsulent of personal trainer en wil je leren hoe je mensen zelf in beweging krijgt, zonder dat het jou (te) veel energie kost en je continu aan het sleuren en trekken bent??
Of ben je gewoon geïnteresseerd in vitaliteit, enthousiast over Skinnyminds en lijkt het je fantastisch om als coach een grote groep mensen te helpen zelf regie te pakken, slanker en zelfverzekerder te worden en daarmee echt impact te hebben in het ontwikkelen van een gezonde leefstijl?

Ja! Meld je dan aan voor onze unieke gedragscoachopleiding.

Met lichtheid en diepgang

“Ik dacht altijd dat ik, omdat ik graag mensen help, wel een goede coach zou zijn. Dat ben ik nu misschien wel geworden, maar wat een eyeopeners heb ik gekregen en wat heb ik veel geleerd! In de opleiding én in de praktijk. Coaching is een vak. Het is fantastisch om mensen te helpen de slanke versie van zichzelf te vinden. Dank voor alle inzichten, én voor de lol!"

 

Super waardevol!

“Ik was al coach en wilde me graag verdiepen in online en groepscoaching. De opleiding van Skinnyminds bleek hierin te zijn gespecialiseerd. Super leuk om te ontdekken dat het weliswaar heel anders is, ook prima bij me past. Een waardevolle aanvulling voor mijn eigen praktijk. Net als alle concrete oefeningen die ik direct kon toepassen. Ik kan me als coach nu echt onderscheiden."
 

Gespecialiseerd in (eet)gedragsverandering, online- en groepscoaching.

Mét enorm veel coachervaring in de praktijk.

De coachopleiding bestaat uit 3 pijlers

1. De opleiding

3 praktijkdagen

Op de eerste praktijkdag leer en oefen je basiscoach vaardigheden en krijg je theoretisch fundament. Je ontdekt wat jouw valkuilen zijn als mens en coach, en hoe je daar je gedrag op aanpast in een coachtraject. Je verdiept je in online coaching.

Tijdens de tweede praktijkdag oefen je met het coachen in de groep. Je gaat naar huis met een rugzak vol effectieve interventies voor verschillende lastige situaties van deelnemers. 

Tijdens de derde dag gaan we in op complexere situaties en trajecten. Je ontdekt je eigen rol en effectieve interventies voor als het complex is

Online modules

De theorie is opgedeeld in verschillende online modules en verplichte literatuur:
No-nonsense coaching van Anne de Jong.
Na elk niveau lever je een werkboek in met uitwerking van de modules en een reflectieverslag.

Niveau 1

Module 1: Skinnyminds aanpak

Module 2: Coachvaardigheden

Module 3: Online coaching

Niveau 2

Module 4: Psychologie achter (eet)gedrag

Niveau 3

Module 5: Groepscoaching

Praktijkexamen

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Je kan door naar het examen nadat je de online modules, de praktijkdagen en de stage met minimaal een voldoende hebt afgerond. 

De beoordeling wordt gedaan door je supervisor en de opleider van de praktijkdag.

Als onderdeel van het examen, coach je live een deelnemer (rollenspel) via chat én skype (of zoom).  Daarna bespreken we je ontwikkeling als coach. 

2. Je praktijkstage als coach

Chat-coaching

Na een korte oefenperiode start je met je stage als coach in een online groep. Je coacht jouw deelnemers minimaal 2 keer per week via chat.

Dat doe je in je eigen tijd, wanneer het jou uitkomt. Je prikkelt, stelt confronterende vragen en checkt de voortgang van je deelnemers op een continu basis. Je bent in staat een goede relatie met je deelnemers op te bouwen. Je ontwikkelt je eigen stijl van coachen. Je hebt inzicht in de kracht van online chatcoaching, onderkent de nadelen en kunt de voordelen ervan optimaal benutten.

Online 1-op-1 coaching

Als onderdeel van je stage voer je na het intake gesprek in de eerste week, maandelijks een persoonlijk 1-op-1 coachgesprek met je deelnemers. Dat doe je gewoon vanuit je eigen huis, achter je computer via zoom (een soort skype). Je coacht in zo'n gesprek op basis van gelijkwaardigheid. Je bent in staat effectieve interventies online in te zetten. Je hebt inzicht in je eigen reflexen en weet wanneer eigen waarden en overtuigingen een rol spelen in het coachen. Je kunt je gedrag daarop aanpassen.Groepscoaching

Je organiseert tijdens de zes maanden stage minimaal twee keer een groepsgesprek. Samen met je deelnemers coach je in zo'n groepssessie een mede-deelnemer die een casus inbrengt. Jij bent coach en gespreksleider en faciliteert de groep als coach. Dat is heel  effectief en ook gewoon heel leuk om te doen. Het brengt je deelnemers als groep dichter bij elkaar, versterkt het lerend  vermogen van iedereen en daarmee de kans op succes van je deelnemers.3. Feedback en zelfreflectie

Eigen supervisor

Gedurende de opleiding heb je een eigen supervisor die met je meekijkt en je begeleidt. Je supervisor is altijd bereikbaar als je haar nodig hebt of wilt sparren over een coach kwestie. Alle supervisors in de opleiding zijn ervaren coaches met een eigen praktijk en al jaren actief als coach voor Skinnyminds.


Intervisie

Met de andere coaches-in-opleiding vorm je een intervisie groepje waarmee je heel regelmatig contact onderhoudt. Je oefent met elkaar, bespreekt casussen en leert van elkaar.  
Zelfreflectie en feedback

Zelfreflectie en zelfontwikkeling is een belangrijke competentie in de opleiding. Je schrijft meerdere reflectieverslagen. Daarnaast krijg je feedback van je eigen deelnemers en je supervisor. Heel waardevol en leerzaam. Je verbetert jezelf als coach al doende, in een hoog tempo.


Groeien door te delen: coach community

Coaches die onze opleiding succesvol hebben afgerond worden lid van onze coachcommunity met als insteek: groeien door te delen. Coaching is een individueel beroep en daardoor best wel eens eenzaam. Als lid van onze community blijf je met elkaar sparren, leren en ontwikkelen, ook als je niet langer actief bent voor Skinnyminds.

Twee keer per jaar bieden we de coaches een masterclass verzorgd door experts. Daarnaast blijf je lid van een intervisie groep en kom je in een online community waar je tips, ervaringen en ideeën met elkaar kunt uitwisselen. Heel uniek en waardevol. Inmiddels zijn er meer dan 100 coaches lid van de community.

Geaccrediteerd op HBO-niveau

Als beste afslankmethode is kwaliteit voor ons van levensbelang. Daarbij hoort ook de beste coachopleiding. Onze gedrags-coachopleiding is geaccrediteerd bij het SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen). De SNRO is een onafhankelijk instituut voor kwaliteitsborging van (beroeps)opleidingen in de integrale en complementaire gezondheidszorg op HBO-niveau.

Skinnyminds is een door het CRBKO erkend opleidingsinstituut.

Uniek: verdien direct (een gedeelte) terug

Veel coaches-in-spe doen een coachopleiding om vervolgens op de bank te blijven zitten, want: hoe kom je aan klanten? In onze opleiding maak je direct veel vlieguren als coach. Je doet echte ervaring op. Je leert heel veel door het gewoon te doen en door veel te sparren met andere coaches. Nog beter; je krijgt direct een stagevergoeding als coach in onze groepen. Dat maakt de totaal prijs van onze coachopleiding relatief laag. En dat is echt win-win!

€2997,-
2397,-

Gedrags-coachopleiding Skinnyminds

 • Word een ervaren gedrags-coach met enorm veel praktijkervaring
 • Ontwikkel je in online-, groepscoaching en (eet)gedragsverandering
 • Je ontwikkelt alle coachvaardigheden die je nodig hebt om mensen professioneel en gelijkwaardig te coachen
 • Je leert de psychologie achter gedrag vertalen naar effectieve interventies voor je coachees
 • De coachopleiding bestaat uit online modules (theorie, opdrachten en reflectie), 3 praktijkdagen en praktijkervaring in een eigen coachgroep.
 • Intensieve begeleiding door je supervisor
 • De opleiding is geaccrediteerd op HBO-niveau bij de SNRO
 • Mogelijk als betaald coach bij Skinnyminds aan de slag

Praktische informatie

Planning

Hiernaast staan de volgende twee opleidingen gepland. Duur van de opleiding is zo'n 7 maanden (afhankelijk van de start van je praktijkstage). Dit zijn de belangrijkste verplichte data: (let op: jouw praktijkexamen duurt slechts een uur, op een van de genoemde data)

Locatie
De praktijkdagen van de opleiding vinden plaats in het Mirrorcentre, Tergouwstraat 3, 1093 JX Amsterdam. Het praktijkexamen wordt online afgelegd.

Start in november 2020
18 november 2020 - Praktijkdag 1
15 januari 2021 - Praktijkdag 2
17 maart 2021 - Praktijkdag 3
20-21 mei 2021 - Praktijkexamens

Start in maart 2021
12 maart 2021 - Praktijkdag 1
12 mei 2021 - Praktijkdag 2
30 juni 2021 - Praktijkdag 3
15 en 16 september - Praktijkexamens
Prijs

De praktijkgerichte gedrags-coachopleiding kost normaal gesproken €2997,-  voor het hele traject.
Dit is inclusief de praktijkdagen, online modules, examen, je 6 maanden praktijkstage met toegang tot onze coachplannen én inclusief de intensieve begeleiding van je eigen supervisor.

STAGE VERGOEDING a €600,- in mindering op aanschafprijs
Maar omdat je een praktijkstage loopt als coach bij Skinnyminds, heb je in deze opleiding dubbel voordeel:

1. Je leert ontzettend veel 'on-the-job'. Door echt als coach aan de slag te gaan met eet-gedragsverandering maak je direct veel vlieguren, zonder dat je zelf cliënten hoeft te regelen. Alle theorie pas je dus direct toe in de praktijk. Dat is een uniek onderdeel van deze coachopleiding.

2. €600,- voordeel! De 600,- die je krijgt als stagevergoeding brengen we vooraf in mindering op je aanschafprijs waardoor je niet 2997,- maar slechts 2397,- betaalt. 

Als topcoach (betaald) aan de slag!
Bovendien zoeken we uit de deelnemers aan onze opleiding graag top coaches die met ons willen blijven samenwerken. Vaak gaan deelnemers uit onze online groepen persoonlijk verder met een coach: dat kun jij zijn! Wij zijn dus altijd op zoek naar talenten die ons willen helpen Skinnyminds verder uit te bouwen.

Criteria voor deelname

- Vooropleiding minimaal MBO-4 of Havo niveau

- HBO werk- en denkniveau

- Studiebelasting van gemiddeld 7 uur per week aankunnen (inclusief het coachen tijdens je stage)

- Bekend met en eens met de Skinnyminds aanpak gericht op gedragsverandering

- Kunnen werken met en beschikken over voldoende snel internet, laptop en/of modern mobiel device. 

- Enige coachervaring is een pré, geen must

Let op: Om in aanmerking te komen voor de praktijkstage als coach in onze coachgroepen is regie op het eigen eetgedrag een vereiste (uitgedrukt in een min of meer gezond BMI).

Intake formulier
Na aanmelding ontvang je van ons een intake formulier. Mochten wij naar aanleiding van dit intakeformulier vragen hebben of twijfelen of je aan de gestelde criteria voldoet, dan nemen we z.s.m. contact met je op voor een persoonlijk intakegesprek. Als alles duidelijk is, zien we je heel graag op de eerste praktijkdag.

Meest gestelde vragen

Kan ik na de opleiding breder als coach aan de slag of alleen op eetgedrag?
Het verandermodel dat ten grondslag ligt aan de aanpak in de opleiding, is natuurlijk op alle soorten gedrag toepasbaar. Net als de psychologische theorieën waarop de interventies die je leert, gebaseerd zijn (ACT, RET, TA, positieve psychologie). Achter eetgedrag zitten vaak 'bredere' patronen die je als coach bespreekt. Bovendien heb je na de opleiding behoorlijk wat coachervaring in de praktijk opgedaan. Het antwoord is dan ook ja: je kunt als opgeleide gedragscoach, coachen op gedragsverandering in het algemeen.


Ik ben al coach, voegt deze opleiding dan nog wat toe?
Dat is moeilijk om zo te beantwoorden en dat ligt aan de gevolgde opleiding en ervaring die jij hebt als coach. Inmiddels weten we wel van onze deelnemers, dat onze praktijkstage, waarin je heel veel vlieguren maakt als coach onder begeleiding van een supervisor, uniek is. Dat is wat ons betreft dé manier om te blijven leren en zelfverzekerd aan het werk te gaan als coach. Daarnaast is de focus op eetgedrag en de volledig online aanpak ook uniek. Dus ligt je interesse specifiek op een van deze gebieden dan voegt onze opleiding zeker wat toe.


Kan ik na deze opleiding lid worden van een beroepsvereniging?
Beroepsverenigingen behartigen de belangen van leden. Een beroepsvereniging zorgt voor meer bekendheid van een bepaald beroep, beoordeelt de kwaliteit van een opleiding en onderhoudt contacten met verzekeraars. Er zijn veel verschillende beroepsverenigingen op het gebied van coaching, vitaliteit, afvallen. Als je van plan bent om met je diploma van De Gedragscoachopleiding van Skinnyminds een eigen praktijk te beginnen, informeer dan bij de beroepsvereniging van jouw keuze naar de eisen die ze stellen voor hun lidmaatschap. Als het voor jou belangrijk is dat je cliënten in aanmerking kunnen komen voor een vergoeding, let dan bij je keuze van beroepsvereniging vooral op de contacten die een beroepsvereniging heeft met verzekeraars.

€2997,-
2397,-

Gedrags-coachopleiding Skinnyminds

 • Word een ervaren gedrags-coach met enorm veel praktijkervaring
 • Ontwikkel je in online-, groepscoaching en (eet)gedragsverandering
 • Je ontwikkelt alle coachvaardigheden die je nodig hebt om mensen professioneel en gelijkwaardig te coachen
 • Je leert de psychologie achter gedrag vertalen naar effectieve interventies voor je coachees
 • De coachopleiding bestaat uit online modules (theorie, opdrachten en reflectie), 3 praktijkdagen en praktijkervaring in een eigen coachgroep.
 • Intensieve begeleiding door je supervisor
 • De opleiding is geaccrediteerd op HBO-niveau bij de SNRO
 • Mogelijk als betaald coach bij Skinnyminds aan de slag
arrow_drop_up arrow_drop_down