Praktische informatie

Praktijkstage in de community

Omdat je stage loopt als coach bij Skinnyminds, heb je in deze opleiding dubbel voordeel: 

  • Je leert ontzettend veel 'on-the-job'. Door snel als coach aan de slag te gaan in onze community,  maak je veel vlieguren, zonder dat je zelf veel cliënten hoeft te regelen (Je begeleidt één eigen client). Alle theorie pas je dus direct toe in de praktijk. Dat is een uniek onderdeel van deze coachopleiding.

  • Als topcoach (betaald) aan de slag!
    Bovendien zoeken we uit de deelnemers aan onze opleiding graag top coaches die met ons willen blijven samenwerken. Vaak gaan deelnemers uit onze online groepen persoonlijk verder met een coach: dat kun jij zijn! Wij zijn dus altijd op zoek naar talenten die ons willen helpen Skinnyminds verder uit te bouwen.

Criteria voor deelname

  • HBO werk- en denkniveau
  • Studiebelasting van gemiddeld 6 uur per week aankunnen
  • Achter de Skinnyminds aanpak staan
  • Kunnen werken met en beschikken over voldoende snel internet, laptop en/of modern apparaat.
  • Let op: Wij geloven in 'practise what you preach'. Dat staat voor je geloofwaardigheid als coach. Om te kunnen starten als coach in onze groepen is enigszins regie op het eigen eetgedrag dus ook een criterium (uitgedrukt in een min of meer gezond BMI). Een uitzondering geldt als je zelf meedoet aan één van onze coach-programma's en je verder wilt verdiepen met de coachopleiding.

Prijs

De praktijkgerichte coachopleiding kost €2997,- voor het hele traject. Dit is exclusief de studieboeken, inclusief 3 praktijkdagen, online modules, de stage, intensieve begeleiding van je eigen supervisor en intervisie, het boek Skinnyminds en de pdf Het geheim van slanke mensen.

Locatie en planning
De opleiding duurt 6 maanden. Genoemd staan de belangrijkste verplichte data, waaronder het praktijkexamen van een uur. De praktijkdagen vinden plaats in Amsterdam en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De exacte locatie wordt bekend gemaakt na aanmelding. Het praktijkexamen wordt online afgelegd.


Start in juni 2022
02 juni 2022 - Praktijkdag 1
06 juli 2022 - Praktijkdag 2
03 november 2022 - Praktijkdag 3
12 en 13 januari 2023 - Praktijkexamens 


E-book over de opleiding

In ons e-book ontvang je alle (praktische) informatie over de coachopleiding in een handig overzicht. Ben je geïnteresseerd in coachen op gedragsverandering: in het e-book leggen we uit hoe wij aankijken tegen coachen en hoe onze opleiding in elkaar steekt. 

Makkelijk, vrijblijvend en compleet, vraag het snel aan! 


Zij hebben de opleiding al gevolgd


De ervaring van Marieke;

Wat ben ik blij dat ik, na vorig jaar zelf het coachplan gevolgd te hebben, de SKM coachopleiding heb gedaan. Deze opleiding zit zo goed in elkaar, alle mooie wetenschappelijk bewezen psychologische theorieën waar SKM op gebaseerd is, worden duidelijk uiteengezet en direct gekoppeld naar de praktijk. Ik heb vooral heel veel geleerd van de vele vlieguren die ik gemaakt heb tijdens het coachen in mijn eigen coachgroep, het samen sparren in de intervisiegroep onder de fantastische begeleiding van onze bevlogen supervisor. Wat ik verder ontzettend fijn en waardevol vind is dat je bij SKM het vertrouwen en de vrijheid krijgt om je eigen coachstijl te ontwikkelen. 
Marieke (Skinnyminds coach)


De ervaring van Claudia;

Deze opleiding geeft je een theoretische basis waarmee je het geleerde, na een korte stage, vlot werkelijk in de praktijk kan inzetten. Je leert jezelf er (nog beter) door kennen waardoor je als mens een mooie ontwikkeling doormaakt. Dit komt in allerhande situaties van pas… (werk & privé) Door de wijze van supervisie voel je je vertrouwd om het zelf te doen. 
Claudia (Skinnyminds coach)