Wil jij leren coachen op (eet)gedrag

Skinnyminds is gespecialiseerd in online- en groepscoaching

Coachen is meer dan mensen helpen en gesprekken voeren

Als je een gezonde levensstijl heel belangrijk vindt, als je een passie hebt voor voeding of beweging, als je zelf na jaren ploeteren eindelijk op gewicht bent... dan vind je het vaak fantastisch om deze kennis over te brengen op anderen. Misschien vragen vrienden en familieleden je al om raad en help jij ze graag.

Ik ben Mieke Kosters, oprichtster van de Skinnyminds coachopleiding. Mijn interesse in gedragsverandering en coaching is ontstaan toen ik zelf was afgevallen zonder dieet. Ik verdiepte me in verschillende psychologische theorieën en raakte er niet over uitgelezen en gepraat. Ik schreef mijn eerste boek: Het geheim van slanke mensen.

Door dit boek (en de boeken erna) kreeg ik nog veel vaker de vraag om mensen te helpen, te begeleiden, te coachen in hun eigen verandering.

Super leuk natuurlijk. Maar als je echt wil coachen, ontdek je al snel dat effectieve coachgesprekken voeren heel iets anders is dan je eigen ervaring delen met je buurvrouw. Het is iets anders dan anderen enthousiasmeren. Coachen is een vak. 
130+

Opgeleide coaches

25.000+
Deelnemers online gecoacht
50+

Actieve Skinnyminds coaches

Coachen is een vak en jij kunt het leren

Een vak waarin de juiste mindset als coach essentieel is. Kennis van psychologische modellen een múst. En een rugzak vol interventies op verschillende niveaus (bewustwording, actie, vaardigheden) onmisbaar.

Heb jij interesse in vitaliteit, een gezonde leefstijl, gedragsverandering en/of psychologie? En wil je hiervan je werk maken? Professioneel aan de slag gaan als coach?

Dan is het essentieel hiervoor een goede opleiding te volgen.  
Waarom? 

  • Omdat je doelgericht wil coachen, zodat je gesprekken niet kabbelen 

  • Omdat je de diepte in wil kunnen gaan op een effectieve manier 

  • Omdat je af wil van het gevoel dat jij hard werkt  en je deelnemer niet vooruit komt 

  • Omdat je wil voorkomen dat je gesprekken uitlopen, je wil regie over het proces 

  • Omdat je energie wil krijgen van de coachgesprekken 

  • En omdat je zelfverzekerd wil coachen op alle lagen (bewustwording, actie, vaardigheden)

    Daarom zijn wij in 2017 gestart met de Skinnyminds coachopleiding
    Gespecialiseerd in online- en groepscoaching op (eet)gedragsverandering. Heel praktijkgericht, omdat wij geloven in leren door te denken én te doen. Onze opleiding is geaccrediteerd op HBO-niveau door de SNRO. Daarnaast is Skinnyminds erkend als opleidingsinstituut door de CBRKO. 

Meld je aan voor onze masterclass

Ontdek of coachen op eetgedrag iets voor jou is! We geven onze visie op coaching, bespreken de valkuilen waar je als coach mee te maken krijgt, en delen ervaringen van eerdere deelnemers. Met inhoudelijk waardevolle coach-informatie én we doen je een uniek aanbod. 


Ervaringen met de Skinnyminds coachopleiding

“Ik ben enorm dankbaar dat ik in het diepe ben gesprongen. Inmiddels heb ik mijn eigen coachpraktijk en werk ik als coach en supervisor voor Skinnyminds. Hier ligt mijn passie, hier krijg ik energie van." 
Peggy

Een praktische opleiding, die luchtigheid en diepgang combineerde. Ik heb veel over mezelf geleerd en kreeg praktische  oefeningen, om anderen te kunnen helpen. Ik had eerder al een groepscoach-opleiding gevolgd, maar voor mij was deze opleiding de kers op de taart. 
Susanne

De coachopleiding heeft mij gebracht wat ik totaal niet had verwacht! Het ontdekken van nieuwe kansen en dat je meer kunt dan je zelf denkt. Ik ben echt blij dat ik de opleiding heb gedaan, het heeft me zoveel gebracht. 

Monica

Praktijkgerichte opleiding

De gedrags-coachopleiding van Skinnyminds is een praktijkgerichte coachopleiding voor mensen die coach willen worden op het gebied van (eet-)gedragsverandering, met een specialisatie in online & groepscoaching. Wij geloven in leren door denken én doen. Is dat spannend? Ja. Is dat effectief? 100%!

Aan de hand van gedegen theorie ga je in de praktijk (onder begeleiding van een persoonlijke supervisor) direct aan de slag als coach van zo'n 10 deelnemers. Je ontwikkelt in korte tijd alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om mensen professioneel te coachen. 


De coachopleiding bij Skinnyminds was voor mij een mooie ontdekkingsreis. Skinnyminds ‘ademt’ positiviteit, mogelijkheden en kansen pakken. 


Ik heb veel geleerd: over coachen en coachgesprekken, over bewustwording van gedrag en gedragsverandering en over hoe je (als je het echt wil) zelf de regie kan pakken en houden. De verschillende psychologische stromingen die in de opleiding aan bod komen, geven je een gedegen basis en leren je ook wanneer je bepaalde oefeningen kunt inzetten. 

De opzet van de opleiding was goed: zelfstudie, opdrachten maken en de ontzettend leuke praktijkdagen, waar Mieke en Ineke met veel enthousiasme, kennis, oefeningen en feedback de dag voorbij lieten vliegen. 

 
 

Ik kreeg kort na het beginnen van mijn opleiding een eigen groep, dat was in het begin even spannend, maar door het ‘gewoon te doen’ leer je zo snel. En met supervisor Lianne en de mede coaches i.o. om mee te sparren, voelde het heel goed. 

Annemarie

Geaccrediteerd op HBO-niveau

Als beste afslankmethode is kwaliteit voor ons van levensbelang. Daarbij hoort ook de beste coachopleiding. Onze gedrags-coachopleiding is geaccrediteerd bij het SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen). De SNRO is een onafhankelijk instituut voor kwaliteitsborging van (beroeps)opleidingen in de integrale en complementaire gezondheidszorg op HBO-niveau.

Skinnyminds is een door het CRBKO erkend opleidingsinstituut.

Gespecialiseerd in (eet)gedragsverandering, online- en groepscoaching.

Mét enorm veel coachervaring in de praktijk!

Met lichtheid en diepgang
“Ik dacht altijd dat ik, omdat ik graag mensen help, wel een goede coach zou zijn. Dat ben ik nu misschien wel geworden, maar wat een eyeopeners heb ik gekregen en wat heb ik veel geleerd! In de opleiding én in de praktijk. Coaching is een vak. Het is fantastisch om mensen te helpen de slanke versie van zichzelf te vinden. Dank voor alle inzichten, én voor de lol!"

Nicolle

Super waardevol!

“Ik was al coach en wilde me graag verdiepen in online en groepscoaching. De opleiding van Skinnyminds bleek hierin te zijn gespecialiseerd. Super leuk om te ontdekken dat het weliswaar heel anders is, ook prima bij me past. Een waardevolle aanvulling voor mijn eigen praktijk. Net als alle concrete oefeningen die ik direct kon toepassen. Ik kan me als coach nu echt onderscheiden."
Esther

Wil jij (beter) leren coachen? 

Lees meer over de  opleiding 

arrow_drop_up arrow_drop_down