Annemieke (-25kg) draagt geen zwarte verhullende tentjurken meer!
04 november 2021 

Annemieke (-25kg) draagt geen zwarte verhullende tentjurken meer!

Annemieke is 25 kilo afgevallen met het Skinnyminds coachplan. Ze heeft eindelijk regie op haar eetgedrag en wil zich niet meer verhullen. Lees hieronder haar verhaal.


"Afvallen is niet moeilijk, maar op gewicht blijven wel"

Ik heb al vanaf mijn 14e eetbuien gehad. Voor mijn gevoel heb ik dit dus al wel heel lang, eigenlijk altijd al. Mijn moeder had ook hele erge eetbuien, daardoor is het me met de paplepel ingegoten. Het was legitiem om eten te gebruiken als troost. Ik was vaak wel iets te zwaar, maar had wel slanke periodes daartussen. Ik viel bijvoorbeeld af met Weight Watchers en ik heb zelfs van die hormoonkuren gedaan, waarbij je hormonen moet inspuiten om af te vallen. Het probleem lag bij mij niet bij het afvallen, maar ik kwam gewoon altijd weer aan. "Afvallen is niet moeilijk, maar op gewicht blijven wel." Ik durfde me niet meer te wegen en droeg alleen maar zwarte jurken. Ik wist dat ik goed op weg was om diabetes te krijgen, dus daarom wilde ik afvallen en gezond zijn. Ik zocht naar iets wat ervoor kon zorgen dat ik in kleine stapjes kon afvallen en waarbij ik ook op gewicht kon blijven. Daarvoor moest ik eerst van mijn eetbuien afkomen.


Ik wilde weer in mijn trouwjurk passen

Altijd na mijn show in New York schreef ik op wat ik het volgende seizoen wilde bereiken. Afgelopen keer had het echter niks met mijn collectie te maken. Ik had alleen opgeschreven dat ik mijn gewicht onder controle wilde krijgen. De eerste stap die ik zette was om over mijn eetbuien te praten met een specialist. Ook las ik toentertijd veel boeken over eetbuien en zo heb ik ook een ander programma geprobeerd die mij heeft geholpen om al stapjes in de goede richting te kunnen zetten. Op deze manier kwam ik ook in aanraking met Skinnyminds. Ik had eerst twee cursussen gedaan: "stoppen met emotie-eten" en "slank kiezen uit gewoonte". Dat ging allemaal goed en ik zette dus al goede stappen, maar ik wilde nog weer een stukje verder. Nog een stap maken! Mijn droom was om weer in mijn trouwjurk te passen (na 30 jaar). Toen nam ik de sprong en trakteerde ik mezelf op het coachplan.
Het coachplan leert je niet alleen afvallen

Het coachplan gaf me heel veel steun en het was ook allemaal zo lekker eerlijk. Ik kon gewoon vertellen dat ik een pak koekjes of een zak chips had leeggegeten en dan werd ik niet gelijk meewarig aangekeken. Normaal gesproken als je dat iemand vertelt dan kijken ze je aan van: "dat doe je toch niet?!", en dan voel je je vrij alleen. Maar het leuke aan het coachplan is dat iedereen lekker met de billen bloot gaat. Je hebt echt wat aan elkaar. Dan had ik weer een eetbui gehad en dan zei iemand uit mijn groep: "Ga dan even uitrekenen hoeveel je nou echt hebt gegeten." Dat deed ik en op die manier kreeg ik ook het inzicht van hé dit is niet het einde van de wereld. Ik stond gelijk weer op, klaar om verder te gaan. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik sporten en koken heel leuk vind. Naar de supermarkt gaan is voor mij een heus uitje geworden. Ik heb grip en regie op wat ik eet en wat er in de koelkast ligt. Ik gebruikte sommige inzichten ook voor mijn werk of mijn relatie. Het administratiewerk vind ik bijvoorbeeld verschrikkelijk om te doen. Nu heb ik mijn ochtend als volgt ingepland: sporten en daarna administratie. En dan mag ik zelf weten of ik 5 minuutjes of een uur doe. Nadat ik dat heb gedaan trakteer ik mezelf op een lekker ontbijt. Niks afzien daarvan hoor.  Ik koop het lekkerste en duurste fruit, daar kan ik echt van genieten! Qua sporten vind ik hardlopen heel leuk, dat had ik ook op mijn moodboard gezet. Dat wilde ik zo graag bereiken. En op een gegeven moment.. Ja.. Toen zakten de harloopkleren van mijn kont af. Toen kwam de realisatie dat ik het hardlooppoppetje van mijn moodboard was geworden. Ik ben dat nu gewoon!


Nooit meer zwart

Terugkomend op dat ik vroeger alleen maar zwarte jurken droeg. Nu heb ik mijn zestig, bijna identieke, zwarte en verhullende tentjurken op Marktplaats verkocht. Van het geld heb ik een compleet nieuwe knalkleurige garderobe in maatje 38 gekocht. Ik ga om nog meer inzichten te krijgen de coachopleiding doen, weer een stapje verder!


Wil jij net zoals Annemieke regie pakken op je eetdrang en met behulp van een coach er echt voor gaan? Meld je dan aan voor het persoonlijk coachplan.

Geen gepruts meer in je eentje: blijvend afvallen vergt er echt voor gaan. Daar kan online coaching je direct bij helpen.

Het coachplan is geschikt voor mensen zoals jij en ik. Voor levensgenieters met zelfinzicht die ook vinden dat het leven niet bedoeld is om af te zien, die houden van een goed glas wijn en stuk chocola. Ben jij hier in geïnteresseerd en klaar om de stap te maken en regie te pakken op je eetdrang? Klik dan hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down